Ziekmelding na een miskraam

Helemaal overstuur is Sientje. Ze heeft zich ziek gemeld op haar werk na haar miskraam en nu heeft ze contact met de arbo-arts en iemand van het UWV. Ze voelt zich onder druk gezet.

Haar werkgever heeft een uitkering voor haar aangevraagd. Hij heeft hier recht op, omdat zijn werkneemster, Sientje dus, uitvalt door een voortijdig einde van haar zwangerschap. Als de zwangerschap eindigt na de 24 weken zwangerschap kan hij een bevallingsuitkering aanvragen, daarvoor heeft hij wel een zwangerschapsverklaring nodig. En bij Sientje, wiens zwangerschap is afgebroken voor de 24e week, mag hij een ziektewet uitkering aanvragen. Sientje krijgt dan wel te maken met iemand van het UWV. Haar werkgever had er goed aan gedaan haar dit te vertellen. Nu heeft het Sientje overvallen op een moment dat ze emotioneel uit het lood geslagen is.

Mijn wens is dat Sientje hulp op de  hoek vindt. En dat ze na een aantal gesprekken haar miskraam verwerkt heeft en zich weer goed kan weren bij de Arbo arts en het UWV. Dat de hulp die ze krijgt om de pijn van haar verlies een plaats te geven, haar goed doet. Dat ze door de gesprekken begrijpt, dat ze eerst letterlijk ruimte mag maken voor een volgende baby. Dat ze hier stappen in zet. En dat ze door de gesprekken er ook geen moeite meer mee heeft dat haar vriendin weer zwanger is en ze gewoon kan winkelen zonder de angst om zwangere vrouwen tegen te komen.

Lieve groeten

Thea van Dijk

 

Bron ziektewet uitkeringen: Ziektewetuitkering voor ziekte wegens zwangerschap.

De naam in dit artikel is gefingeerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *