Hulp om de hoek

Ben je eraan toe om de pijn van je miskraam achter je te laten? Dat kun je op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld door het volgen van coach/therapiesessies of door een workshop bij te wonen. Waar je ook voor kiest, zorg dat het bij je past.

Klik op je provincie om hulpverlening te vinden in je regio. Op dit moment zijn nog niet alle provincies vertegenwoordigd. Wij streven ernaar om op korte termijn een goed aanbod te hebben in alle provincies. Tips voor hulpverleners in deze ontbrekende provincies kun je hier doorgeven.

Groningen – Friesland – DrentheOverijssel – GelderlandUtrechtNoord-Holland – Zuid-HollandNoord-BrabantLimburg

drenthe

Provincie Drenthe

Begeleiding na een miskraam – Janneke Oedzes In deze periode staat voor jou het leven even stil. Je zit in een achtbaan van gevoelens en emoties. Samen kijken we hoe jij het leven weer kunt oppakken en hoe het verloren kindje met je meereist.
Locatie: Assen

Provincie Overijssel

Begeleiding bij een (nog) onvervulde kinderwens en Miskraam – Brenda ten Have-Straatman Wanneer een kinderwens niet (makkelijk) in vervulling gaat brengt dit veel emoties met zich mee. Ditzelfde geldt wanneer je een miskraam of vroeggeboorte meemaakt. Als ervaringsdeskundige en coach luister ik naar je en steun ik je in deze moeilijke periode. Locatie: Zwolle of via skype.

Begeleiding bij miskraam en vroeggeboorte – Aafke Tadema
Datgene waar je bang voor was gebeurde. Een miskraam. Je hele wereld staat op zijn kop. Je bent veranderd. Zodra de zwangerschapstest positief kleurde werd je moeder. Ik help je bij het verwerken van je verlies vanuit persoonlijke ervaring en bewezen theorieën. Locatie: Bruchterveld

Provincie Gelderland

Persoonlijke en online begeleiding – Irene Otto
Als je moeite hebt om met je verdriet om te gaan na een miskraam kan begeleiding een fijn steuntje in de rug zijn. Jij bent het waard om goed voor jezelf te zorgen, zeker nu.
Locatie: Ede. Ook via Skype mogelijk.

Begeleiding bij een miskraam – Yvonne Panhuijsen
Ben je geconfronteerd met de ervaring van een miskraam, recentelijk of in het verleden? Wil je weer “thuis komen” in jezelf, maar je weet niet hoe? Ik ben bereikbaar via de mail of telefoon.
Locatie: Nijmegen

Verliesbegeleiding bij miskraam of abortus – Esther Sanders
Heb je ooit een miskraam meegemaakt, van jezelf of van je partner? Of heb je ooit zelf besloten om je zwangerschap af te breken, om wat voor reden dan ook? Loop je soms, of misschien zelfs vaak, nog tegen de pijn van het verlies aan? Laat mij je helpen dit verdriet te helen.
Locatie: Online/Westervoort (Arnhem)

Provincie Utrecht

Coaching bij miskraam – Diana Wouters Een miskraam krijgen is een heftige (verlies)situatie die jouw leven tot stilstand brengt en stress bezorgt. Gun jezelf een luisterend oor, iemand die naast je staat en die jou vanuit ervaringsdeskundigheid kan begrijpen. Jouw miskraamervaring doet er toe.
Locatie: Amersfoort.

Begeleiding bij miskraam en onvervulde kinderwens-Carolina Konijn Alleen je kinderwens realiseren, kan eenzaam zijn. Wanneer je een miskraam meemaakt, kun je je extra eenzaam voelen. Je hoeft het niet alleen te doen. Ik loop een stukje met je mee en help je je ongeboren kind een plek te geven en om te gaan met dit verlies.
Locatie: Soest

Begeleiding bij onvervulde kinderwens – Ingrid Vlemmings Hoe vind jij een vorm om jouw onzichtbare verdriet rondom je miskraam en onvervulde kinderwens te verweven in je leven? Hoe geef jij antwoord op dit enorme gemis? Ik help je er graag bij.
Locatie: Nieuwegein

Acupunctuur bij herstel van je miskraam – Yuhsin Chung & Gilles Stoop Als acupuncturist gespecialiseerd in vruchtbaarheids-problemen behandelen wij veel vrouwen die te maken hebben met (herhaalde) miskramen.
Locatie: Utrecht

Provincie Noord-Holland

Coaching bij een miskraam – Mirella Mossel Je bent in verwachting, hoe mooi is dat? En welke impact heeft een miskraam die jouw verwachting op wrede manier verstoort? Mogelijk veel meer dan je beseft, zowel fysiek als psychisch.
Locatie: Purmerend

Begeleiding na miskraam of ongewenste kinderloosheid – Harriët Klaassen Het krijgen van een miskraam of het uitblijven van een zwangerschap heeft een grote impact op je leven. Als miskraamcoach help ik je om je gevoelens de ruimte te geven.
Locatie: Uitgeest

Haptotherapie na een miskraam – Renske Harte Heb je een (herhaalde) miskraam gehad en zoek je hulp om weer rust en vertrouwen in je lichaam te kunnen voelen?Je bent van HARTE welkom om dat samen met mij te doen.
locatie: Weesp

Provincie Zuid-Holland

Coaching bij gewenst moederschap en miskramen/rouw – Nina Rang.  Het krijgen van een miskraam en een onvervulde kinderwens zijn heftig om mee te dealen.  Door erover te praten kom je tot bepaalde inzichten en kun je jouw eigen kracht hervinden in de moeilijke situatie waarin je zit.
Locatie: Den Haag of evt via skype.

Psychosociale therapie en coaching – Annemieke de Mare
Korter of langer geleden, een miskraam heeft impact op jezelf, je leven en je relatie met anderen. Wil je hier eens over praten met of zonder je partner erbij? Welkom! Locatie: Oegstgeest

Acupunctuur bij herstel van je miskraam – Yuhsin Chung & Gilles Stoop Als acupuncturist gespecialiseerd in vruchtbaarheids-problemen behandelen wij veel vrouwen die te maken hebben met (herhaalde) miskramen.
Locatie: Rotterdam

Coaching na zwangerschapsverlies– Elisabeth van Heiningen – Als psycholoog en ervaringsdeskundige help ik je om je verdriet te herkennen en er te laten zijn. Zo krijg je meer vertrouwen in jezelf en kun je soepeler het rouwproces doorkomen.
Locatie: Rotterdam

Provincie Noord-Brabant

Begeleiding bij (nog) ongewenste kinderloosheid, miskramen en verlies van een kindje tijdens je zwangerschap– Carin van Laarhoven
Als een zwangerschap niet vanzelfsprekend is of je moet afscheid nemen van je kindje tijdens de zwangerschap dan kan dit gepaard gaan met veel verdriet, emoties en rouw. Blijf niet langer rond lopen met nare gevoelen. Je bent niet alleen!
Locatie: Breda – Prinsenbeek

Begeleiding na het verlies van je ongeboren kind – Mieke Schotel Ben je je kindje verloren tijdens de zwangerschap en wil je erover praten om weer vertrouwen in jezelf en je lichaam te voelen? Ik bied jou, je partner en kinderen begeleiding bij het verlies en ondersteuning om weer kracht te vinden om verder te gaan.
Locatie: Bergeijk

kinderloosheid

Ondersteuning bij miskramen en ongewenste kinderloosheid – Betsy Strijbos -Als je verdriet over je verloren kindje(s) of je ongewenste kinderloosheid een stil verdriet wordt, kan dit soms problemen geven in je leven of in je gezin. Maar het is mogelijk om je verdriet een plek te geven en weer meer levensvreugde te ervaren. Ik kan je begeleiden en bijstaan in jouw proces.
Locatie: Eindhoven

Persoonlijke begeleiding en schrijfgroepen – Anna Maria van den Berg Voor na je miskraam, afgebroken zwangerschap of verlies van een tweelinghelft. Ook als het lang geleden is gebeurd. Via mijn website kun je gratis en vrijblijvend een telefoongesprek aanvragen.
Locatie: Oss-Nijmegen

Kijken naar de mogelijkheden en hoe je verder kan – Thea van Dijk
Je hoeft het niet alleen te doen, samen kijken we wat het beste bij je past en hoe jij verder kan. Vraag een gratis gesprek aan.


Locatie: Zevenbergen

Provincie Limburg

Verwerken van een of meerdere miskramen – Simone Hoogeveen Als delen van je verdriet niet lukt of als je vastloopt in je relatie ben je van harte welkom: individueel of samen. Ook voor begeleide lotgenotencontacten.
Locatie: Maastricht