Spijt van abortus

Ik heb jaren geleden een abortus laten plegen en voel me daar nu erg schuldig over. Heb ik fout gehandeld?

spijtAbortus is bij wet gelegaliseerd. De (Rooms Katholieke) Kerk wijst abortus af. Sommigen vinden abortus een vorm van geboortebeperking of gemakzucht. Maar ik heb nooit iemand ontmoet die een abortus overwoog uit gemak! Vaker zit de pijn rond het geweten, rond je eigen ethiek. ‘Welke waarde heb ik dit beginnend leven toegekend”. En kun je hierin de vraag beantwoorden: ‘Voel ik me schuldig of heb ik schuld?’ En dat is een vraag die je alleen zelf kunt beantwoorden. Je kunt het goedmaken met jezelf, door met mildheid en compassie naar je situatie te kijken. Sterkte! (Simone Hoogeveen, hulpverlener)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *