Veelgestelde vragen over miskraam

Er wordt gezegd dat het verwerken van mijn miskraam ook belangrijk is voor mijn gezin. Maar het gaat goed met mijzelf zolang ik er juist niet aan denk of erover praat. Hoe zit dat?

veelgestelde vragen miskraam joyce beckkerAan de slag gaan met je miskraamverleden is belangrijk. Allereerst voor jezelf, want als jij je eigen rouwproces uit de weg gaat, kan jij je vroeg of later flink tegenkomen. Ook kan het zijn dat je gezin hier last van gaat ondervinden. Je andere kinderen kunnen bijvoorbeeld plaatsvervangend rouwen om hun afwezige zus of broer. Ik adviseer je jouw miskraam te verwerken op de manier die bij jou past. Op deze pagina zie je welke begeleiders bij jou in de buurt zitten. (Joyce Beckker, auteur)

Mijn gynaecoloog adviseert me na meerdere mislukte zwangerschappen ontspannen te blijven om opnieuw zwanger te raken. Maar hoe doe ik dat zonder steeds in de angst te schieten?

veelgestelde vragen miskraam diana woutersEen gezond kindje op de wereld zetten is voor velen van ons een diep verlangen. Maar na een aantal miskramen kun je niet meer relaxed zijn en zit je in een overlevingsstand. Elke dag sta je op met een diepgewortelde en gekoesterde wens. Het kan je helpen om in je omgeving met anderen erover te praten. Daarnaast adviseer ik je om samen met je partner dingen te ondernemen, even de zinnen te verzetten door bijvoorbeeld ergens te gaan lunchen. Ook raad ik je aan een dagboek bij te houden waarin jij je intiemste gevoelens en gedachten kan opschrijven. (Diana Wouters-Sellis, miskraamcoach)

Ik wil wel naar een therapeut, maar al tweemaal moest ik afbellen omdat ik me ziek voelde. Volgens mij is dat geen toeval. Waarom gebeurt dit?

veelgestelde vragen miskraam thea van dijk Het ervaren van chaos en ongemak vlak voor je afspraak met je therapeute, is een normale reactie. Ik adviseer je om toch te gaan. Na de sessie voel jij je vast beter. Dit fenomeen zie ik ook terug bij mijn cliënten. Het gebeurt wel eens dat iemand afzegt vanwege ziekte of zich beroerd voelen. Als zij besluit om toch te komen, dan verdwijnen de klachten na de sessie spontaan. Als jij je miskraam verwerkt, kunnen de gevolgen voor je groot zijn en daarom kunnen de problemen vooraf ook veel groter zijn. Weet dat dit erbij hoort. Het verwerken van je miskraam en je lichaam en leven terugkrijgen, is een geschenk aan jezelf. (Thea van Dijk, gelukscoach)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *