Miskraam en gezin

Er wordt gezegd dat het verwerken van mijn miskraam ook belangrijk is voor mijn gezin. Hoe zit dat?

gezin en miskraam met joyce beckkerAan de slag gaan met je miskraamverleden is belangrijk. Allereerst voor jezelf, want als jij je eigen rouwproces uit de weg gaat, kan jij je vroeg of later flink tegenkomen. Ook kan het zijn dat je gezin hier last van gaat ondervinden. Je andere kinderen kunnen bijvoorbeeld plaatsvervangend rouwen om hun afwezige zus of broer. Ik adviseer je jouw miskraam te verwerken op de manier die bij jou past. Op deze pagina zie je welke begeleiders bij jou in de buurt zitten. (Joyce Beckker, auteur)

Ik heb met 11 weken een miskraam gehad. Ook mijn dochter van 6 is hier heel verdrietig om. Hoe kan ik haar gepast afscheid laten nemen van haar zusje of broertje?

Hier zijn verschillende manieren voor. Maak bijvoorbeeld samen met je dochter een mooie liefdesbrief aan je Vlinderkind. Schrijf hier jullie diepste gevoelens in en verwoord zo de band die je samen ervaart. Het kan ook in de vorm van een gedicht of lied. Je kan ervoor kiezen om deze in te lijsten of op te bergen in een mooie box. Ook kan het bijzonder zijn, om deze liefdesbrief te delen met anderen. Kies zelf de manier die bij je past! (Mascha)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *