Opleiding Coach Miskraam Verwerken

Beste coach, therapeut , doula of verloskundige

Wist jij dat er jaarlijks zo’n 30.000 vrouwen een miskraam krijgen? Dat is bijna de complete bevolking van Aalsmeer! Besef jij hoeveel vrouwen je hulp nodig hebben? School jezelf daarom bij tot gecertificeerd Coach Miskraam Verwerken. Dat kan met onze privé-opleidingen of onze duo-opleiding.

Door: Thea van Dijk

thea van dijk miskraam abortus zwangerschapJe hoort er weinig over, totdat je begint te vertellen over je eigen ervaring. Stil verdriet in de vorm van een te vroeg afgebroken zwangerschap, spontaan of zelf voor gekozen.

Het verdriet kan intens zijn, of je er nu voor gekozen hebt of niet. Het lege gevoel lijkt ongepast omdat het nog ‘niets was’, een klompje cellen, niet levensvatbaar. Of welke benaming mensen er ook aangeven.

Begin vorige eeuw was het vaak een opluchting als een zwangerschap eindigde in een miskraam, een mond minder te voeden. Tegenwoordig hebben we de keuze of we wel of geen kinderen willen. Een zwangerschap is vaak bewust gekozen. En dan ben je zwanger …

Een op de 10 zwangerschappen eindigen in de eerste 12 weken. Dat zijn er best wel veel. Niet elke miskraam is hetzelfde. Ook ik heb miskramen gehad. Elke miskraam heb ik anders beleefd, van diep verdriet tot grote opluchting. Zo hoef je ook niet na elke miskraam in therapie te gaan. Je natuurlijke veerkracht helpt je je leven weer op te pakken. Het is voor vrouwen die graag hierbij ondersteund willen worden of die later tot de ontdekking komen dat ze de miskraam niet verwerkt hebben en dat hulp noodzakelijk is.

Gevolgen van een miskraam zijn divers, zelfs een echtscheiding kan het gevolg zijn!

Joyce Beckker heeft vanuit intuïtie de coachmethode ontwikkeld Rejoyce Xpress® die werkt met spoorwegsymboliek. Door middel van denkbeeldige treinreizen wordt de miskraam in korte tijd verwerkt.

Wat Anja vertelt over het verwerken van haar stil geboren baby:
Ik ben met de methode aan de slag gegaan. Deze had een enorme impact op me. Ik had zelf niet eens in de gaten hoeveel verdriet er nog in me zat. Sinds die reis heb ik niet één keer meer over Kevin gedroomd. Als ik nu aan hem denk is het met een heel rustig gevoel en vol liefde.

Wil jij jezelf en anderen vrouwen (en natuurlijk mannen, oma’s, opa’s) helpen met de verwerking van hun miskraam?

Lees hier of deze opleiding iets voor je is.

Hoe zou jij het vinden als je:

 • een echte specialist wordt in miskraamverwerking?
 • een doeltreffende methode in handen hebt die door de treinensymboliek veel mensen aanspreekt?
 • mooie resultaten boekt?
 • meer mensen in minder tijd kan begeleiden?
 • je sessies ook online kan aanbieden?
 • een doorbraak met je cliënt behaalt?
 • bovendien een extra stap zet in de verwerking van je eigen miskraam?

Diana Wouters-Sellis was al een tijdje op zoek naar concrete coaching tools waar ze enthousiast over kon zijn. Ze vertelt of ze met de duo-opleiding hierin is geslaagd.

Fiona van Eck had een twijfel over deze duo-opleiding. Bleek die twijfel terecht?

Wat heeft de duo opleiding Nina Rang concreet opgeleverd?

Daryl Rojot twijfelde of ze de investering wilde doen. Ze vertelt waarom ze toch voor deze duo-opleiding heeft gekozen en hoe dit voor haar heeft uitgepakt.

Waarom kiezen voor de duo opleiding?

 • Je gaat samen aan de slag met een bekende van je wat meteen een vertrouwd en veilig gevoel geeft.
 • Je oefent op elkaar. Ook na de opleiding kan je veel hebben aan elkaars feedback en kan je nauw(er) samenwerken.
 • Je gaat naar huis met zoveel zelfvertrouwen, dat je de volgende werkdag al in staat bent met een krachtige tool je cliënten te helpen als coach Miskraam Verwerken.
 • Je verwerkt je eigen miskraam (of abortus of stilgeboorte) op een nog dieper niveau waardoor jij helder krijgt welke richting je uit wil in je leven.

Wil jij binnenkort met deze effectieve methode aan de slag zodat je met diepgang vrouwen helpt met hun verdriet, leegte, gemis? Volg dan deze deze opleiding!

Je investering voor de duo-opleiding is 1500 euro per persoon.

Inclusief:

 • een zeer krachtige tool die het verschil maakt in het leven van je cliënten (en vaak ook van jezelf)
 • alle benodigde materialen om meteen aan de slag te kunnen
 • vermelding bij rubriek Aanbevolen op MiskraamVerwerken.nl
 • een interview met je voor je promotie
 • certificaat
 • alle drankjes, lunches en snacks

Mail mij voor een Skype-gesprek waarin we kijken of deze opleiding geschikt voor je is en of we een goede klik hebben. Je kunt me ook mailen als je geen duo-partner hebt maar toch deze opleiding wilt doen (net als Carolina, zie de video hieronder).

Carolina Konijn vertelt hoe de opleiding heeft uitgepakt zonder duo-partner en hoe ze nu kijkt naar haar eigen ongewenste kinderloosheid

Zes weken later vertelt Carolina wat de invloed van de opleiding is op haar privéleven: Ik ben door een diepgaande verandering gegaan. Daarbij kreeg ik inzichten, kon ik het oude loslaten en kon ik dichter bij mezelf komen. Negatieve dingen kan ik nu beter omzetten naar positiviteit.

Graag tot binnenkort!

PS 1: Vooral als je al gewend bent te luisteren naar je intuïtie (of deze wens hebt), behaal je het beste resultaat met deze opleiding
PS 2: Je krijgt een ‘niet goed, gedeeltelijk geld terug garantie‘, dus daar hoef je het niet voor te laten
PS 3: Last but not least: het aantal vrouwen dat jij kan helpen is wellicht groter dan je dacht. In de genoemde 30.000 miskramen per jaar ontbreken namelijk alle niet-geregistreerde zwangerschappen die eindigen in een miskraam. En dan nog maar te zwijgen over alle abortussen die jaarlijks plaatsvinden en vaak emotionele problemen achteraf opleveren. Ook voor deze vrouwen kan jij veel betekenen. Nóg een argument om te kiezen voor deze opleiding!

Veel gestelde vragen

Welke methode leer ik in deze opleiding?

Je leert de ins en outs van de Rejoyce Xpress® methode (op basis van spoorwegsymboliek). Met deze methode kun jij je cliënt in veel gevallen al binnen anderhalf uur een helende transformatie laten ervaren.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Voor iedereen die werkt (of wilt gaan werken) met het thema miskraam. Dus voor onder andere coaches, therapeuten, verloskundigen en doula’s is deze opleiding zeer geschikt. Daarnaast is het aan te bevelen dat je graag wilt werken vanuit je intuïtie.

Waar vinden de opleidingen plaats?

In Zevenbergen en/of Boschenhoofd, West-brabant.

Met hoeveel personen volg ik de opleiding?

De opleiding is voor 2 personen. In een aantal gevallen geef ik de opleiding ook aan 1 persoon. Wil je hier meer over weten, mail me dan even.

Waarom duurt de opleiding slechts twee dagen?

Deze methode is goed en effectief over te brengen. Hier heb ik geen maanden voor nodig. Dit is erg prettig, vooral voor professionals die het geleerde meteen willen toepassen in de praktijk. Zij zitten niet ‘vast’ aan een lange opleiding. Dat scheelt enorm in de totale tijdsinvestering en reistijd plus alle bijkomende kosten.

Wat houdt jouw garantie in?

Jij krijgt je geld (deels) terug als je tussentijds nog te veel twijfelt of deze opleiding echt iets voor jou is. Dit dient dan aangegeven te worden voor afloop van de 1e ochtendsessie. Ik wil graag dat je goed matcht met mij en de methode. Mocht dat anders blijken te zijn, dan schudden we elkaar tussentijds de hand en gaan we beiden ons eigen weg.

Wat ontvang ik na afloop van de opleiding?

Als we allebei vinden dat je er helemaal klaar voor bent om als miskraamcoach aan de slag te gaan, ontvang je een certificaat voor de basisopleiding ‘Coach Miskraam Verwerken’.

Ben ik met deze opleiding automatisch verbonden aan het platform MiskraamVerwerken.nl?

Je krijgt een profiel op deze site evenals vermelding bij de rubriek ‘Aanbevolen’. Bovendien ga ik je desgewenst na je certificering interviewen als nieuwe miskraamcoach waardoor jij je meteen goed kan profileren.

Wat zijn de opleidingsdata?

Deze zijn in onderling overleg in het weekeinde of 2 aaneengesloten werkdagen.

Ik wil meer weten, wat nu?

We gaan samen in een Skype-gesprek kijken of deze opleiding aansluit bij je behoeftes en verwachtingen. Stuur me een mail met de tijdstippen waarop je graag wilt overleggen en ik spreek met je een tijdstip af waarop we contact hebben.