Aanbevolen

      

Hieronder vind je een overzicht van onze gecertificeerde miskraamcoaches die wij van harte aanbevelen.
Tip: ga op je gevoel af en neem vrijblijvend contact op met de persoon van jouw keuze.

Harriët Klaassen – Uitgeest (Noord-Holland)
Carolina Konijn – Soest (Utrecht)
Carin van Laarhoven – Breda Prinsenbeek (Noord-Brabant)
Mirella Mossel – Purmerend (Zuid-Holland)
Janneke Oudzes – Assen (Drenthe)
Nina Rang – Den Haag (Zuid Holland)
Brenda ten Have – Straatman (Overijssel)
Diana Wouters – Amersfoort (Utrecht)

Wie: Diana Wouters-Sellis (1978)
Wat:  gecertificeerd Miskraamcoach (Amersfoort)
Mijn aanbod: coaching bij miskraamverwerking
Hoe: door oprechte aandacht, begrip en persoonlijke gesprekken werken we toe naar een nieuwe situatie die voor jou goed voelt.
Mijn eigen ervaring:  ik heb in 2012 een vroege miskraam ervaren die veel impact op mij en mijn man heeft gehad. Daarnaast was mijn laatste zwangerschap een vanishing-twin-zwangerschap waarbij er 1 kindje uiteindelijk zich niet verder ontwikkeld heeft.
Hoe verwerkt: door mijn verhaal met anderen te delen, in gesprek te blijven met mijn man en samen afleiding te zoeken in de vorm van leuke dingen doen en het schrijven in een dagboek.
Mijn meerwaarde als begeleider: Bij mij mag je jouw verhaal kwijt zodat je jouw pijn en verdriet een plek kunt geven. Ik sta op een warme en betrokken wijze naast je. Ik help je bij het zoeken naar nieuw vertrouwen in jouw dagelijkse leven en jouw relatie.
Mijn tip: Mannen en vrouwen gaan verschillend met nare situaties om. Het is dan makkelijk jullie verbondenheid te verliezen. Daarom is het goed er met zijn tweeën op uit te gaan. Bijvoorbeeld even lunchen.
Bereikbaar via: mail of site
Gratis aanbod: kennismakingsgesprek om te kijken of er wederzijds vertrouwen is

Terug naar boven

Wie: Carolina Konijn (1965)
Wat: integratief (hypno)therapeut bij Alleen en ongewenst kinderloos (Soest)
Mijn aanbod: begeleiding van single vrouwen in hun rouwproces bij miskraam, abortus en ongewenste kinderloosheid. Individuele coaching/therapie/workshops/training/lotgenotencontact.
Hoe: ik begeleid je in jouw proces zodat je je verdriet kunt accepteren, je leven weer op de rit krijgt, afscheid kunt nemen en weer geniet van je dagelijkse leven.
Mijn eigen ervaring: op mijn 38ste raakte ik zwanger en koos ik voor een abortus. Jaren later onderzocht ik of het alleenstaand moederschap bij mij paste. Hier koos ik niet voor. Daarna duurde het nog een tijd dat ik mijn kinderloosheid kon accepteren en verweven in mijn levensverhaal.
Hoe verwerkt: Door gesprekken met familie en vrienden, lezen van ervaringsverhalen en leertherapie in het kader van mijn opleiding. Tekenen met waskrijt, schrijven van gedichten en mijn eigen verhaal, hielpen ook.
Mijn meerwaarde als begeleider: Ik zie het rouwproces rond ongewenste kinderloosheid als een uitnodiging om je eigen weg als vrouw zonder kinderen te ontdekken en vorm te geven aan jouw eigenheid. Het is mijn passie je daarbij te ondersteunen.
Mijn tip: we zeggen wel ‘het heeft tijd nodig’, maar vergeten de tijd de tijd te geven die het nodig heeft.
Bereikbaar via: mijn website, mail en 06-36013481
Gratis aanbod: vrijblijvende kennismakingssessie van 30 minuten in mijn praktijk, telefonisch of via skype

Terug naar boven

Wie: Mirella Mossel-Kerstens (1953)
Wat: Mossel Coaching (Purmerend)
Mijn aanbod: als coach met specialisatie verlies en rouw, en ervaringsdeskundige, kan ik jou begeleiden bij het verwerken van jouw miskraam.
Hoe: op een intuïtieve manier onderzoek ik samen met jou wat jij nu nodig hebt. En omdat ieder mens uniek is, krijgt niemand een ‘standaardbegeleiding’ bij mij. Ik maak gebruik van systemisch werk (familie-opstellingen) en NLP. Het is mijn passie om mensen weer te laten bloeien.
Mijn eigen ervaring:  in 1979 eindigde mijn eerste zwangerschap in een miskraam en meteen viel ik keihard van een euforische jubelstemming in een diep gat van verdriet en onbegrip. In die tijd was er nauwelijks erkenning voor een miskraam.
Mijn meerwaarde als begeleider: mijn unieke combinatie van opleiding, kennis, werk- en levenservaring, een goed inlevingsvermogen en mijn eigen ervaringen in het omgaan met verlies en rouw.
Mijn tip: stop je verdriet niet weg, het is niet ‘zomaar iets’. Vroeg of laat wil het verdriet eruit. En hoe eerder je dat toe laat, hoe eerder je verder kunt met wat het leven je ook te bieden heeft.
Bereikbaar via: email en telefoon 06-25053703.
Gratis aanbod: een gratis kennismakingsgesprek van ca. een uur. Belangrijk om elkaar te leren kennen, te kijken of er een klik is, of er een basis van vertrouwen is en om vragen te stellen.

Terug naar boven

Wie: Janneke Oedzes  (1960)
Wat: Psychosociaal Therapeut bij praktijk De sinne in Vries (Drenthe)
Mijn aanbod: persoonlijke begeleiding in verlies processen waarbij ik gespecialiseerd ben in begeleiding van vrouwen die een miskraam/abortus hebben gehad.
Hoe: ik heb de coachopleiding Miskraam Verwerken gevolgd waardoor ik je kan helpen bij het verwerken van een miskraam/abortus via een speelse methode voor innerlijke reizen wat zeer effectief werkt. Hiernaast maak ik gebruik van verschillende werkvormen o.a. creatieve therapie en lichaamswerk, zodat ik de sessie kan aanpassen aan de behoefte van de cliënt.
Mijn eigen ervaring:  ik heb verschillende verlieservaringen gehad. Door het werken aan mijn eigen processen en het volgen van de opleiding trauma en verlies heb ik een groot empathisch vermogen ontwikkeld wat tegelijk ook een positieve kracht van mij is tijdens het begeleiden van het proces.
Hoe verwerkt: ik ben door het proces heengegaan zonder te vechten en door te accepteren dat het pijn kan doen. Zelf ben ik  blijven geloven in de liefde en dat gaf mij de kracht om door te gaan.
Mijn meerwaarde als begeleider: als je in chaos verkeert en niet meer weet welke kant je zult opgaan, is het fijn om met een professioneel persoon te praten en samen te kijken hoe je deze zware periode voor jou weer aanvaardbaar kan maken.
Mijn tip: neem de tijd om te rouwen. Het maakt niet uit hoe lang het duurt, het gaat om jou en jouw gevoel. Volg dat gevoel, jij alleen weet wat goed voor je is.
Bereikbaar: op dinsdag, woensdag, donderdag van 9.00 uur tot 21.00 uur. Meer informatie facebook.com/kleurijkesinne.nl.
Gratis aanbod: het kennismakingsgesprek is gratis waarin je me alles kan vragen.

Terug naar boven

Wie: Brenda ten Have – Straatman (1981)
Wat: Kinderwens coach/ fertiliteit coach en Miskraam coach
Mijn aanbod: Psyshosociale begeleiding bij een (nog) onvervulde kinderwens of miskraam.
Hoe: Door een luisterend oor te bieden, praktische opdrachten aan te reiken en actief aan de slag te gaan.
Mijn eigen ervaring:  Zelf heb ik ervaren hoe het is wanneer zwanger worden niet makkelijk gaat. Dit heeft veel impact gehad op mijn leven. Daarnaast heb ik ook ervaren hoe het is om een miskraam te krijgen en hoeveel impact dit op je leven kan hebben.
Hoe verwerkt: Dit alles heb ik verwerkt door mijn ervaringen te delen met anderen en hier mijn werk van te maken. Daarnaast schrijf ik gedichten om mijn gedachten en gevoelens vorm te geven.
Mijn meerwaarde als begeleider: Door een combinatie van ervaringsdeskundige en mijn opleidingen weet ik wat vrouwen doormaken en doorgemaakt hebben. Daardoor kan ik goed inspelen op de situatie. Daarnaast sluit de combinatie van miskraam verwerken en een (nog) onvervulde kinderwens op elkaar aan zodat je hiervoor bij één persoon terecht kunt.
Mijn tip:  Luister naar je gevoel. Zoek een manier die voor jou prettig is om met je emoties om te gaan. Het is daarbij heel normaal wanneer je een deel samen met je partner verwerkt en een deel apart.
Bereikbaar via:   mijn sitemail en 06- 41494913
Gratis aanbod: zelf gemaakte hanger/ armbandje met naam van je kindje bij inschrijving van volledig programma. Kennismakingsgesprek van een kwartier om te kijken of het klikt.

Terug naar boven 

Wie: Nina Rang (1983)
Wat: Ik coach vrouwen die problemen ervaren met het zwanger worden/blijven van een gezond kindje (in Den Haag). Tevens ben ik mede-oprichter van een multidisciplinair vrouwencentrum waar we ons ook op deze doelgroep richten.
Mijn aanbod: Ik help je om je weer beter te laten voelen en functioneren in de moeilijke situatie waarin je je bevindt.
Hoe: In een veilige omgeving vertel je jouw verhaal en gaan we samen de confrontatie aan met jouw verdriet, waardoor die beter te dragen is, het je niet meer verlamd en minder in de weg staat.
Mijn eigen ervaring: Ik heb zelf 4 miskramen gehad, waarvan drie kort achter elkaar na mijn eerste kindje. Ik ben er heel lang verdrietig over geweest en voelde me heel eenzaam in dat verdriet.
Hoe verwerkt: Door mezelf te ontwikkelen als coach en verschillende opleidingen te doen (waaronder miskraam verwerken) en daar veel over de miskramen te praten, kan ik er nu met meer emotionele afstand naar kijken en voel ik niet meer het verlammende verdriet dat ik toen voelde.
Mijn meerwaarde als begeleider: Door mijn eigen ervaringen weet ik precies hoe jij je voelt en door mijn opleidingen tot coach kan ik je op professionele wijze hulp bieden.
Mijn tip: Durf te voelen en rationaliseer niet alles weg.
Bereikbaar via: mail en website en telefoonnummer:  070 – 2046100
Gratis aanbod: vrijblijvend kennismakingsgesprek (15 min)

Terug naar boven 

Wie: Carin van Laarhoven (1981)
Wat: Ik ben gespecialiseerd in het ondersteunen van vrouwen en paren als het ouderschap niet zo vanzelfsprekend is. Zowel op het gebied van een onvervulde kinderwens als bij een miskraam of een doodgeboorte tijdens de zwangerschap.
Mijn aanbod: Ik help je om het verlies en verdriet ruimte te geven. We kijken samen hoe om te gaan met moeilijke momenten en zorgen ervoor dat je weer naar de mooie dingen van het leven mag kijken.
Hoe: Als gecertificeerd levenscoach, miskraamcoach, begeleidster in verlies en rouw en ervaringsdeskundige help ik je om met hoop, verlies en teleurstellingen om te gaan. We geven je onzekerheden een plekje en kijken samen hoe je om gaat met angst, verdriet en de confrontaties waarmee je keer op keer te maken krijgt.
Mijn eigen ervaring: Ik ben getrouwd en ben moeder van maar liefst 7 kindjes. Ik heb het geluk dat ik 3 van de zeven kindjes mag opvoeden. De andere kindjes zijn sterretjes geworden doordat de zwangerschap vroegtijdig is afgebroken. In totaal zijn mijn man en ik meer dan 7 jaar bezig geweest met onze kinderwens. De kinderwens het verlangen en het verlies heeft verschillende littekens gegeven. Ik heb het geluk dat ik 3 gezonde kinderen ter wereld heb mogen brengen, maar de weg er naar toe was zwaar.
Hoe verwerkt:  De kinderwens, het krijgen van verschillende miskramen en het krijgen van een stil geboren kindje na 4 maanden zwangerschap zijn een deel van mijn leven. Inmiddels heb ik door opleidingen en coaching mijn eigen weg gevonden op dit gebied. Ik haal kracht uit mijn ervaringen en verdriet om anderen te helpen.
Mijn meerwaarde als begeleider: Als ervaringsdeskundige weet ik als geen ander wat je voelt en waar je doorheen gaat. Op een liefdevolle manier kijken we samen naar je hulpvraag en zorgen we ervoor dat het verdriet en het verlies een plekje krijgt in je leven.
Mijn tip: Stil verdriet mag er ook zijn, geef het de ruimte.
Bereikbaar via: mail en website en telefoonnummer:  06-20131986
Gratis aanbod: Een kennismakingsgesprek is altijd gratis, pas als we beide een goed gevoel hebben kijken we hoe we verder gaan.

Terug naar boven 

Wie: Harriët Klaassen
Wat: Ik heb mij gespecialiseerd in het begeleiden van zowel vrouwen als mannen na het krijgen van een miskraam of het uitblijven van een zwangerschap of een doodgeboorte.
Aanbod: Ik help je om inzichten en vertrouwen te krijgen in je eigen ik en je lichaam. Dit doen we door erover te praten en het toepassen van methodieken waardoor er rust ontstaat en je het verlies of de wens een plek kunt geven in je eigen leven.
Hoe: Als ervaringsdeskundige en gecertificeerd Miskraam-, Kinder- en Levenscoach help ik je om te werken aan je gevoelens,waardoor je om kunt gaan met je verdriet, onzekerheden en angst waarmee je te maken krijgt
Dit geef ik jou in een veilige omgeving. We zorgen er stap voor stap voor dat het verlies of de wens een plek in je leven krijgt. Je geeft daardoor erkenning aan het verlies en sta je open voor hulp van de naasten om je heen.
Door je emoties te uiten ga je sterker en positiever in het leven staan
Waarna je verder kunt op jouw levenspad.
Mijn eigen ervaring: Ik ben zelf jaren bezig geweest om zwanger te raken. Ze konden eigenlijk niet een oorzaak vinden waardoor het niet lukte. Zelfs de behandelingen met hormonen etc. hebben niet geleid tot een positief resultaat. Het was een rollercoaster met helaas veel dieptepunten.
Hoe verwerkt: Door er veel over te praten en in therapie te zijn geweest heb ik het kinderloos zijn en blijven een plek kunnen geven in mijn leven.
Meerwaarde als begeleider:Ik begrijp als geen ander hoe het is om hiermee te worstelen. Ik vind het heel fijn om anderen te kunnen helpen met alle emoties en onzekerheden die plaats vinden bij het
Bereikbaar via: www.klaassencoaching.nl

Terug naar boven