Tactloze opmerkingen van anderen

Ik ben boos om al die tactloze opmerkingen van anderen na mijn miskraam. Nu heb ik geleerd dat ik niet boos mag zijn en moet vergeven. Moet ik het dan maar wegslikken?

boosheid is je bestaansrecht opeisenVelen van ons zijn opgevoed met het fabeltje dat je niet boos mag zijn. Dat is onzin, want boosheid uiten is je bestaansrecht opeisen. Het is het terug claimen van je levenskracht. Vaak is dit de eerste stap naar heling van je miskraam, want achter die boosheid gaat nog veel meer schuil. Ik wil je een praktische tip meegeven. Vul de volgende zin aan: ‘Als ik morgen wakker word, wil ik bevrijd zijn van …’ Schrijf alles op wat zich aandient. Deze oefening geeft je helderheid wat aandacht wil. Neem dat vooral serieus! (Joyce Beckker, auteur)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *