Zijn er boeken over miskraam?

Tot de oprichting van MiskraamVerwerken.nl in 2015 was er weinig geschreven over het thema miskraam. Gelukkig wordt het steeds normaler om over je miskraam te praten. Beroemdheden treden naar buiten over het hebben van een miskraam, zoals Mark Zuckerberg en Gordon Ramsey.

bibliotheek miskraam

Onze bibliotheek:

Soms gaat het mis – Ann Oakley en Ann Macpherson
Het is van oorsprong Engelse werk en werd door een vrouwelijke gynaecoloog voor Nederland bewerkt. De lichamelijke aspecten, emotionele gevolgen en citaten van vrouwen over hun ervaringen en gevoelens.

Leeg – Marlena Du Toit
God se troos na swangerskapverlies of miskraam. Saam met swangerskap kom hoop en drome. Maar vir vir sommige spat dié drome wreed aan skerwe met ‘n miskraam of stilgeboorte, wat vrae laat soos: Waarom, Here?
Taal: Afrikaans

Kaart Verwerkingskaart Miskraam – Aafke Tadema
Aafke heeft de kaart gemaakt om je te helpen bij het verwerken van je miskraam. Hij is om je te helpen stil te staan bij de gebeurtenis te midden van de drukte van de dag.
De kaart is op wat dikker papier gedrukt, zodat hij langer mooi blijft en zo kun je er naar behoefte op terug kijken.

Kaarten Bijzondere herinneringen voor altijd – Koosje Design
Koosje heeft deze kaarten speciaal ontworpen voor de vrouw met een miskraam. Niets kan het verlies beter maken, maar misschien kunnen deze kaarten je helpen om je herinneringen aan je kindje een mooi tastbare plek te geven.

boek uit verwachting roman over het erkennen miskraam

Boek Uit verwachting – Leonie van Mierlo
Uit verwachting is een roman over dromen en verwachtingen van een vrouw die midden in het leven staat. De schrijfster weet als geen ander het levensgrote dilemma van haar alter ego indringend en met humor te verwoorden.

begeleiding vrouwen miskraam

Begeleiding van vrouwen met een miskraam – Miriam van Kreij
Hoe begeleid je als hulpverlener de vrouwen met een miskraam of abortus ook goed op psychologisch emotioneel gebied? Dit boek biedt tips, praktijkvoorbeelden, ervaringsverhalen, stappenplannen en checklists.

Boek De verloren tweelinghelft – Alfred en Bettina Austermann
Hierin beschrijven de auteurs dat de gevolgen van dit vroege verlies zowel eenzaamheid, onverklaarbare schuldgevoelens en een onvervulbaar verlangen naar eenheid kunnen opleveren.

Boek Het drama in de moederschoot – Alfred en Bettina Austermann
Een op de tien zwangerschappen begint met een tweeling. Als een van de foetussen sterft, is dat voor de overlevende tweelinghelft een geweldige schok.

Boek Geen wiegje, geen luiers – Karin van den Bogaard
Tegenwoordig kan in een vroeg stadium van de zwangerschap afwijkingen bij kinderen worden onderkend. In zo’n geval moeten ouders de bijna onmenselijke keuze maken om de zwangerschap al dan niet te laten afbreken.

Boek In de zee van mama’s buik – Leen van den Berg
Jeugdauteur en docente Literair, schrijven samen met de beloftevolle Nederlandse illustratrice Femke Gerestein het tedere verhaal over de verwachting van een baby die helaas niet levensvatbaar blijkt.

Te mooi voor deze wereld – Annika Evertse-Sørensen
Eén op de tien zwangerschappen eindigt in een miskraam. Voor stellen die dit meemaken is het verdrietig, het einde van een liefdevolle wens. De schrijfster deelt in dit boek wat een miskraam meemaken met haar gedaan heeft.

Boek Ondeelbaar verdriet – Angelique ter Haar–van de Beek
Het verhaal achter vijf miskramen. Angelique is in zeer openhartig over haar miskramen en haar gevoelens gedurende deze zware periode in haar leven.

Gedichtenbundel Een teder bloempje – Mientje van Duijnhoven
Rijk geïllustreerd gedichtenbundeltje over te jong, of al voor de geboorte overleden kinderen. Dit boek wordt geleverd inclusief bonus-CD met troostrijke engelenmuziek.

Boek Drie keer vette niks – Peter Euler
In 2007 beginnen Peter en Kerstin aan een IVF-traject. Drie jaar later zijn drie tijdens de zwangerschap verloren kindjes het enige resultaat. Een aangrijpend verslag.

miskraam verwerken tips

E-inspiratieboek 10 tips om je miskraam te verwerken – samengesteld door Thea van Dijk
De beste tips gegeven door de partners van MiskraamVerwerken.nl zodat jij thuis al kan beginnen met het verwerken van je miskraam. Gratis.

E-boek Een miskraam. En nu? 7 inzichten die je verder helpen – Irene Otto
Een miskraam is een verlieservaring die je raakt. Om de vrouwen die dit overkomt te ondersteunen is er dit gratis e-boek.

Herinneringsboek – Jacobien Beeker
Dit boek geeft ouders de mogelijkheid om herinneringen aan de zwangerschap vast te leggen. Gedichten worden afgewisseld met ruimte om te schrijven. Er zijn ook lege pagina’s waar eigen herinneringen geplakt kan worden zoals echofoto’s.

Boek What was lost – Elise Erikson Barrett
United Methodist pastor Elise Erikson Barrett draws on her own painful experiences, as well as on interviews with others who have gone through the devastation of miscarriage, in an effort to help women grieve.

miskraam, tussen iets en niets

Boek Tussen iets en niets – Bernard Spitz.
Professionals en ervaringsdeskundigen kijken in dit boek naar een onvoldragen zwangerschap. De ervaringen en getuigenissen zijn voor een groot deel afkomstig van vrouwen die deel uitmaakten van de zelfhulpgroep ‘Uit het nest gevallen’.

Boek Als je een prille zwangerschap verliest – Bernard Spitz, Manu Keirse, Annemie Vandermeulen
Dit boek brengt de expertise van een vrouwenarts, een psycholoog en een sociaal verpleegkundige samen waarin zij medische en psychologische miskraamvragen behandelen.

als je je kindje verliest in de zwangerschap

Als je je kindje verliest in de zwangerschap – Miriam van Kreij
Dit is een (ver)werkboek met prachtige gedichten, uitnodigende vragen en toegankelijke suggesties. Je kunt het alleen of samen met je partner invullen.

Heb je aanvullingen voor mijn bibliotheek?

Via het contactformulier hoor ik dit graag van je:


De velden met een * zijn nodig om je een reactie terug te geven.

Eén antwoord op “Zijn er boeken over miskraam?”

Reacties zijn gesloten.