Miskraam een plekje geven

Mensen om me heen vertellen mij dat ik mijn miskraam ‘een plekje moet geven’. Maar hoe doe ik dat?

een plekje geven met irene ottoDe meeste mensen bedoelen hiermee dat je het moet afsluiten en achter je laten. Zand erover en weer door. Maar dit is niet de oplossing. Wanneer je het probeert te vergeten ga jij je emoties onderdrukken. En dat is nou juist heel hard werken. Vergelijk het maar met het onder water houden van een opgeblazen strandbal, het kost je heel veel kracht en als je even niet oplet schiet de bal onverwacht boven water. Wat dan wel helpt? Laat je emoties er zijn en neem jezelf serieus. Door jezelf en je gevoelens serieus te nemen kun je je verlies integreren en je verdriet en de liefde voor het kindje of de kindjes die je mist met je mee leren dragen. (Irene Otto, persoonlijk en online begeleider)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *