Het Liefdeshoekje, de plek om (kinder)harten te helen

Door: Mascha

Ken je soms dat eenzame gevoel? Dat je het wel uit zou willen schreeuwen van verdriet, maar je vindt de juiste woorden niet. Om je heen blijft deze bubbel hangen, als een soort donderwolk die elk moment kan ontploffen.

In je waarde laten

De mensen om je heen kunnen het misschien niet zien, maar wel voelen. Ze nemen even wat afstand, kijken je vragend aan of geven je een tikje op de schouder. Eigenlijk als vanzelf. Ze herkennen het gevoel en laten je in je waarde. Sommigen ontgaat het moment van connectie, te veel afgeleid door andere zaken.

Niet storen

Je kind (of kinderen) kan soms ook in zijn/haar eigen wereld zijn. Het lijkt dan of ‘grote mensen dingen’ langs hem/haar heen gaan. Of hij/zij is zo druk met iets bezig, dat het lijkt of je beter niet kunt storen.

Voelsprieten

Toch staan de voelsprieten niet stil.. elke emotie wordt, natuurlijk ook onbewust, opgepikt. En ook zijn/ haar eigen emotie is in een bubbel verankerd. Zodra er iets dichtbij de bubbel komt, kan dit dingen in werking brengen. Net als bij jou.

Emoties laten stromen

Hoe fijn zou het nu toch zijn, als deze twee bubbels elkaar konden vinden. De emoties samen te laten stromen, tot er alleen nog Liefde overblijft?

Connectie

Na het verlies van een Vlinderkind (te vroeg verloren baby) lijkt het of de connectie met Liefde even verdwenen is. De magie van het leven is onvindbaar, hoop en dromen weggestopt.

Van kinderhart naar kinderhart

Gelukkig is er de mogelijkheid om via je kind op deze aarde, connectie te maken met het andere kinderhart ver hierboven (en tegelijk zo dichtbij).

Door samen intuitief te schrijven kun je jouw hart weer openen en aandacht geven aan elkaar.

Stappen voor inspiratie

1) Richt een Liefdeshoekje in;
Leg hier schrijf-, teken- en knutselmateriaal neer in alle kleuren van de regenboog.

2) Verzamel prentenboeken;
over het thema liefde en rouw.

3) Verzamel mooie prentjes;
Koop kaarten met mooie prentjes en teksten of verzamel afbeeldingen uit magazines.

4) Geef de ruimte een vredige uitstraling;
door rustgevende muziek, kleuren/ geuren en kristallen neer te leggen.

5) Neem samen een momentje;
voor meditatie met bijv. meditatiekaartjes.

Maak daarna samen een mooie liefdesbrief aan je Vlinderkind. Schrijf hier jullie diepste gevoelens in en verwoord zo de band die je samen ervaart. Het kan ook in de vorm van een gedicht of lied.

Als deze compleet is, kun je er voor kiezen om deze in te lijsten, per foto te delen of op te bergen in een mooie box.

Ook kan het bijzonder zijn, om deze liefdesbrief te delen met anderen. Kies zelf de manier die bij je past!

Telkens opnieuw

En als je de smaak te pakken hebt of je voelt weer een boze of verdrietige bui opkomen (dit kan natuurlijk ook bij je kind gebeuren!), denk dan aan ‘het Liefdeshoekje’.

Ouder kind

Als je kind wat ouder is, kan hij/ zij er ook voor kiezen om zelf even een momentje te nemen. En dit later met je te delen.

Zo blijft de communicatie levend en de liefde stralend. In jouw hart en dat van je (Vlinder)kind(eren).

Vlindergroet,

Mascha

2 antwoorden op “Het Liefdeshoekje, de plek om (kinder)harten te helen”

  1. Mascha, wat is vlinderkindje een prachtige benaming voor een ongeboren kindje en wat geef je een helende stappen zo. Wij spraken geregeld met onze kinderen over ons eerste kindje dat niet geboren werd, hij is 19 jaar later nog steeds een deel van ons gezin en komt heel af en toe nog ter sprake.

    1. Dankjewel voor je hartverwarmende reactie, Ingrid! Zo goed ook om jouw verhaal te horen, prachtig hoe jullie dit als gezin delen
      De liefde is voor altijd <3
      Vlindergroet, Mascha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *