Abortus verwerken is belangrijk

abortus verwerkenDoor: Jolanda van Rossum

Soms kan een vrouw niet zwanger raken terwijl daar geen medische oorzaken voor zijn. Dit kan komen omdat ze met een schuldgevoel kampt hetgeen een zwangerschap onbewust tegenhoudt. Het kan dan zijn dat deze vrouw in het verleden een abortus heeft gehad waardoor ze deze klachten heeft ontwikkeld.

Lichamelijke klachten

In mijn praktijk in energetische behandelingen mag ik werken aan opgelopen trauma’s van mensen. Mijn werkgebied is het energiesysteem; de aura en het chakrasysteem. Ik kom vrouwen tegen die vastzitten in hun basis. Zij hebben last van menstruatieproblemen, darmklachten en het niet zwanger kunnen raken zonder aanwijsbare oorzaken.

Soms is het zo dat deze vrouwen door hun ouders jaren geleden een abortus min of meer opgedrongen hebben gekregen. Hun klachten uiten zich vaak rond de leeftijd  van 40 jaar. Dat kan zijn op fysiek niveau, maar ook in andere vorm zoals problemen met relaties.

Schuldgevoelens

Bij deze vrouwen komt het vaak voor dat ze kampen met schuldgevoelens en daardoor onbewust een zwangerschap tegenhouden. Ze zijn mentaal uit balans waardoor ze zelfs een depressie kunnen ontwikkelen.

Daarom is het van belang dat er serieus mag worden omgegaan met het verwerken van je abortus in het verleden.

Jolanda van Rossum
Energetisch behandelaar bij JoVi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *