Waar komt je kinderwens nou echt vandaan?

kinderwens

Voel jij ook dat we in een bijzondere tijd leven? Je merkt het misschien wel aan je lichaam dat anders reageert dan voorheen. Zelf heb ik nog steeds lichte naweeën van een griep die ik maanden geleden al had. Herken jij dat ook? Volgens mij verandert de wereld van energie waarbij de frequenties verhogen. En daaraan mag ons lijf zich aanpassen. Dat geldt ook bij een kinderwens.

Bewust moederschap

In mijn werk met vrouwen die een kinderwens hebben, merk ik ook een shift. Ze kiezen steeds bewuster voor het moederschap en voor een prenatale band met hun kind. Maar voordat je überhaupt aan kinderen begint, is het belangrijk te weten of je kinderwens komt vanuit een zielsverlangen of vanuit het willen voldoen aan de verwachtingen van anderen. Want ook dat gebeurt, kan ik uit ervaring vertellen.

“Er moet snel een kleine komen”

Vanaf het moment dat mijn toenmalige partner en ik onze trouwplannen deelden met onze omgeving, ging bijna iedereen er automatisch vanuit dat dit was om een gezin te stichten. We woonden immers al 10 jaar samen en hadden het nooit gehad over kinderen krijgen. Ik weet nog dat op mijn trouwdag iedereen (goed bedoeld) de hele dag zat te geinen dat er ‘snel een kleine moest komen’. Dat vond ik eerlijk gezegd best vervelend, maar ja: op je trouwdag zet je je mooiste glimlach op want het is immers een van de mooiste dagen van je leven, toch?

Twijfel over mijn kinderwens

Wat niemand (inclusief ikzelf) op dat moment wist, was dat ik al zwanger was. Dit bleek pas na de huwelijksreis toen Predictor volmondig kleur bekende. Wat was ik blij! We besloten dit nieuws voorlopig voor ons te houden. De vreugde duurde zo’n 9 weken totdat ik een miskraam kreeg. Mijn wereld stortte in, wat deed dit enorm veel pijn! Dit verdriet hield ik vooral bij mezelf omdat dit in zo’n schril contrast stond met de verwachtingen van anderen. Ik begon zelfs te twijfelen of mijn kinderwens kwam vanuit mijn eigen verlangen of omdat het er gewoon bij hoorde. Ondanks dat besloten we het opnieuw te proberen.

Een moedig besluit

Al spoedig was ik opnieuw zwanger, nu van een tweeling. Maar met de ‘veilige finish’ van 3 maanden in zicht, verloor ik ook deze kids. Ik was op en had geen idee hoe ik verder moest. Totdat ik begon te luisteren naar mijn intuïtie die mij aanspoorde een moedig besluit te nemen. Van de ene op de andere dag nam ik ontslag van mijn goedbetaalde baan om tijd voor mezelf te nemen en vanuit gevoel nieuwe keuzes te maken.

Kiezen voor je eigen geluk

Vrijwel meteen besefte ik dat een kind ontvangen wel degelijk vanuit mijn zielsverlangen kwam. Maar ik wist ook dat ik dit verlangen mocht laten gaan, hoe tegenstrijdig dit ook misschien klinkt. En ik zei tegen mezelf en anderen:

“Komt er ooit nog een kind: hartstikke fijn! Komt er geen kind, dan is dat ook goed, want: ik kies voor mijn eigen geluk!” 

Letterlijk 9 maanden daarna werd onze zoon geboren en precies 14 maanden daarna leverde de ooievaar onze dochter af.

Je creëert je eigen realiteit

Inmiddels weet ik dat ik toentertijd mijn eigen blokkades had opgebouwd die een succesvolle zwangerschap in de weg zaten. Omdat ik een tijdlang bezig was met ‘het gemis van een kind’, was dat precies waar ik meer van creëerde: het gemis van een kind. Pas toen ik stopte energie hieraan te geven en koos voor mezelf, kwam er ruimte vrij voor de zielskinderen die er al waren en graag bij mij geboren wilden worden. Hierna ben ik verder gegaan met mijn persoonlijke groei en weet ik inmiddels ook waarom mijn ongeboren kinderen een tijdje bij mij zijn geweest en hoe we elkaar hiermee hebben geholpen.

Spirituele kinderwens 5-daagse

Dit is precies waarom ik graag andere hoogsensitieve vrouwen help met hun kinderwens. Om in zichzelf te onderzoeken wat hun echte zielsverlangen is en daarvoor te gaan. Door oude energie op te ruimen en blokkades op te heffen maak je de weg vrij om te ontvangen. Ik hoop dan ook dat ik deze vrouwen mag begeleiden tijdens de spirituele kinderwens 5-daagse van 12 t/m 16 maart.

Voel je je aangesproken? Kijk dan snel op http://soulmatchmaker.com/5-daagse-spirituele-kinderwens-challenge/

Joyce Beckker, medeoprichter MiskraamVerwerken.nl

2 Replies to “Waar komt je kinderwens nou echt vandaan?”

  1. Veel verdriet na6 miskramen/ buitenbaarmoederlijke zwangerschappen/ operatie 2 boys en nu weer een dood kindje in me buik na 10 weken ben ik zo onzeker bang enz.
    wil ik dit nog wel een keer over doen? Of kan ik dit moet meer emotioneel gezien

  2. Dag Laura, wat verdrietig dat dit allemaal in je leven gebeurt. Ik wens je heel veel kracht toe om dit zware verlies te dragen. Mocht je daar hulp bij willen, dan is een van onze hulpverleners in jouw buurt daar graag bereid toe. Het gaat je goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *