Verslag partnernetwerkdag 7 mei 2016

samenwerking tussen de partners van miskraam verwerken

Aanwezige partners bovenste rij vlnr: Wilma Veldhuis, Irene Otto, Ingrid Vlemmings, Laurina Geluk en Diana Wouters. Onderste rij vlnr: Belinda Christiaans, Thea van Dijk, Carolina Konijn, Rian Bruijne, Joyce Beckker en Ingrid Jetten

Kennismaking

In een uitgebreide kennismakingsronde heeft iedereen kunnen vertellen wie zij is en wat zij doet. Hele bijzondere verhalen passeerden de revue. Deze legden alvast de basis voor onderlinge samenwerkingen.

Nieuws

Statistieken

Inmiddels hebben 316 mensen het gratis e-book met tips voor miskraamverwerking gedownload. In 2015 (vanaf de oprichting in juli tot 31 december) telde onze site ruim 12.000 views. In 2016 hebben we tot nu toe al bijna 10.000 views.

Blogs

Het blijkt dat vooral persoonlijke blogs met een aansprekende kop veel bezoekers trekken. Hier volgt de top 5 van meest bezochte artikelen:

  1. ‘Mijn ongeboren tweeling wilde ik niet uit elkaar halen’ (gastblog van afscheidsfotograaf Boukje Canaan) trok maar liefst 1434 bezoekers
  2. De publicatie van onze ex-partner Anja in een online regioblad met als titel ‘En toen was er….geen roze wolk’ leidde 693 nieuwsgierige mensen naar haar profielpagina op onze site.
  3. ‘Ontmoet jouw zielskind, (ook) na een miskraam of abortus’ van Ingrid Jetten leverde 429 views op, kort daarop gevolgd door
  4. ‘Mama, een boodschap van je kindje’, eveneens van Ingrid met 418 bezoekers
  5. Met 155 views staat Irene Otto met haar blog ‘Wat Irene leerde van haar miskraam’.

Conclusie: bloggen is een mooie manier om meer bekendheid te genereren. Het blijkt dat persoonlijke en spirituele verhalen goed aanslaan. Maar ook het plaatsen van een  online artikel in een regionaal of stadsblad met een link naar je profiel op ons platform blijkt rendabel. Wil je ook bloggen, laat het ons weten.

Abortus

Sinds de oprichting van ons platform is ons regelmatig verzocht ook aandacht te schenken aan het thema abortus. We hebben besloten hieraan (tot beperkte hoogte) gehoor te geven. Concreet betekent dit dat in de rechterbalk op onze site de blogcategorie ‘Abortus verwerken’ is aangemaakt terwijl onderaan bij de ‘vragen en antwoorden’ de vraag is toegevoegd: ‘Wat als ik een abortus heb gehad?’. Partners die specifiek werken met het verwerken van een abortus, zijn van harte uitgenodigd hierover een blog te schrijven. Let wel: het gaat dus specifiek om de verwerking en herdenking, niet over het vraagstuk wel of niet abortus. Laat ons jouw voorstel weten.

Herdenkingsboek

Om extra inkomsten voor ons platform te genereren, willen wij een herdenkingsboek (annex geschenkboek) uitgeven door middel van crowdfunding (voorfinanciering). Het gaat om het sprookje: ‘Het knopje’ van Claudia Koole dat oorspronkelijk op video is uitgekomen.

Uit feedback van de aanwezige partners blijkt dat een redelijke verkoopprijs ligt tussen € 9,95 en € 14,95. Omdat dit boek een meerwaarde krijgt door de toevoeging van een zakje zonnebloemzaadjes en plek voor een persoonlijke boodschap, starten wij binnenkort de crowdfundingactie waarbij het boek wordt aangeboden voor € 14,95/stuk. Bij bestelling van meerdere exemplaren gaat de stuksprijs omlaag.

Ook blijkt een aantal partners interesse te hebben in wederverkoop van dit boek. Hierover gaan we nadenken. Jullie tips en feedback zijn welkom!

Opleidingen

In augustus starten we met het verzorgen van de basisopleiding coach miskraam verwerken. Hierbij leren de studenten onze zelf ontwikkelde en effectieve coachingtool te gebruiken in hun eigen praktijk, toegespitst op het begeleiden van miskraamvrouwen en hun gezin. Binnenkort komt hier meer info over aangezien onder de partners zelf ook belangstelling bestaat voor het volgen van deze opleiding. Laat het ons weten als je meteen op de hoogte gehouden wilt worden van de ontwikkelingen.

Netwerklunch

Tijdens de smakelijke lunch is er zowel binnen als buiten druk genetwerkt.

Workshop Opstellingen

Ingrid Vlemmings verzorgde de krachtige familieopstelling ‘Systemisch uitwerken van je miskraam’. Carolina Konijn mocht haar thema uitwerken met de door haar gekozen representanten. We mochten ademloos en ontroerd getuige zijn van het prachtige transformatieproces dat zich voor onze ogen afspeelde. Dit betekende ook heling voor onszelf. Ingrid doet dit heel liefdevol en professioneel. Meer informatie op haar site.

Schrijfworkshop

Laurina Geluk zette ons met pen en papier aan het werk met haar workshop ‘Schrijven over verlies en gemis’. We vonden het wonderlijk te ervaren hoe je al schrijvend woorden kunt geven aan je onuitgesproken gevoel. In relatief korte tijd lukte het Laurina ons tot op zielsniveau te laten communiceren over een verloren geliefde. Als toetje mochten we een rondeel schrijven en deze delen in de groep. Meer info vind je op haar site.

Workshop Vrijheidskaarten

Met de laatste workshop van Thea van Dijk werden we meegenomen in de wondere wereld van edelsteenfoto’s. De complete groep kon een legging doen met de Vrijheidskaarten waarbij je persoonlijke thema, uitdaging, oplossing en eerste concrete stap duidelijk werden.

Prachtig te zien hoe de kaarten bij iedereen diep doorwerkten en tot zielsniveau inspireerden en antwoorden gaven. Meer info over de Vrijheidskaarten vind je op Thea’s site.

Afsluiting

Ter afsluiting kreeg iedereen de mogelijkheid om in één woord weer te geven hoe zij deze dag beleefd had. De meest voorkomende antwoorden waren: inspiratie, verbondenheid, liefde en heling. Om deze verbondenheid te bekrachtigen, maakten we nog deze groepsfoto vlak voor het afscheid.

samenwerking partners miskraamverwerken.nl

Reacties

Rian Bruijne: Hoe mooi zou het zijn als we ons netwerk voor elkaar open stellen. Om zelf te ervaren hoe een therapeut werkt is heel krachtig om mensen door te kunnen sturen. Hierin is deze dag zeer geslaagd te noemen.

Diana Wouters: Deze dag was een kennismaking met “mijn collega’s” van dit platform. Binnen enkele momenten zat de sfeer er goed in, was er sprake van openheid en veiligheid en de onderlinge verbondenheid nam alleen maar toe. De workshops sloten goed op elkaar aan. Vooral de workshop Opstellingen van Ingrid Vlemmings heeft een diepe indruk op mij gemaakt. Hierdoor kwam er bij mij al een aantal emoties en inzichten naar boven die in de Schrijfworkshop van Laurina Geluk op papier gezet konden worden. Als toetje werd dit door de Edelsteenkaarten van Thea bevestigd.
Mijn eigen miskraamervaring kwam vanuit het onbewuste naar boven. Daarin heb ik gemerkt dat mijn ongeboren kindjes als een engel op mijn schouder zaten. Ook voor mij was het tijd om ze los te laten. De volgende dag was voor mij dan ook een zeer bijzonder en liefdevolle Moederdag! Kortom deze dag heeft mij persoonlijk maar zeker ook op professioneel vlak verdieping gebracht.

Laurina Geluk: Een geslaagde eerste bijeenkomst en zeker voor herhaling vatbaar. Wat heeft de dag mij opgeleverd? Een paar mensen met wie ik nog verder contact kan leggen. Informatie over de diversiteit aan begeleiding. Een paar enthousiaste persoonlijke reacties over de workshop schrijven. Een vraag van Thea om iets meer informatie over het autobiografisch schrijven op papier/mail te zetten en de helende werking ervan te benadrukken, ook als het gaat om verlies, verdriet en gemis. Ik ga daar aan werken.