Aanbevolen

joyce beckker      

Hieronder vind je in alfabetische volgorde een overzicht van onze begeleiders die wij van harte aanbevelen. Tip: ga op je gevoel af en neem vrijblijvend contact op met de persoon van jouw keuze.

Joyce Beckker – Zegge/online (Noord-Brabant)
Kathy Beckers-Mansell – Zoetermeer (Zuid-Holland)
Thea van Dijk – Zevenbergen/online (Noord-Brabant)
Sandra Heinen – Roosendaal (Noord-Brabant)
Hanneke van Helvoort–van den Elsen (Noord-Brabant)
Simone Hoogeveen – Maastricht (Limburg)
Sabina Krijger – Zeewolde (Flevoland)
Carolina Konijn – Soest (Utrecht)
Susan Manni – Internationaal via internet
Mirella Mossel – Purmerend (Zuid-Holland)
Irene Otto – Ede (Gelderland)
Janneke Oudzes – Assen (Drenthe)
Yvonne Panhuijsen (Nijmegen)
Rianne Schutte – Zwolle (Overijssel)
Diana Wouters – Amersfoort (Utrecht)

Wie: Joyce Beckker (1959)
Wat:  ik help je moederhart te helen zodat je (weer) vol passie en vitaliteit gaat leven (online/in Zegge)
Mijn aanbod: Meet&Greet met je ongeboren kind
Hoe: jij mag je verhaal vertellen over je miskraam. Je ongeboren kind is blij met dit contact en zal een boodschap doorgeven. Hierdoor voel jij je helemaal gezien en gehoord.
Mijn eigen ervaring:  ik heb (minimaal) 3 miskramen gehad waarvan de laatste van een tweeling. Ook ben ik een ‘alleen geboren tweeling’.
Hoe verwerkt: door het ontwikkelen van mijn coachmethode Rejoyce Xpress (waarbij ikzelf naar mijn eigen miskraamverleden ben gereisd). Maar ook door het schrijven van mijn boeken ‘Het uitgewiste kind’ en ‘Geen beschuit met muisjes’.
Mijn meerwaarde als begeleider: ik weet wat het is om tientallen jaren met een onverwerkte miskraam te blijven zitten. En ik weet ook wat het je oplevert als je alsnog dit stuk verleden definitief afsluit. Ik begeleid je graag hierbij.
Mijn tip: kies voor jezelf en doe wat hiervoor nodig is.
Bereikbaar via: mail en website
Gratis aanbod: 15 minuten Skype-gesprek

Terug naar boven

miskraam en thea van dijkWie: Thea van Dijk (1962)
Wat: beheerder MiskraamVerwerken.nl en edelsteenfototherapeut (online, Zevenbergen en in Rotterdam)
Mijn aanbod: coachtraject voor vrouwen 50+ die in het verleden een miskraam hebben gehad.
Hoe: met onze vrijheidskaarten gebaseerd op edelsteenfoto’s
Mijn eigen ervaring:  ik heb 3 miskramen gehad waarvan ik mij bewust ben. Daarnaast ben ik een alleen geboren drieling.
Hoe verwerkt: Ik heb mijn miskramen verwerkt met de Rejoyce Xpress methode, die ik ook inzet bij mijn klanten en met behulp van de vrijheidskaarten.
Mijn meerwaarde als begeleider: Ik weet wat het is om mijn gevoel weg te stoppen en door te gaan met dagelijkse bezigheden. Met mijn intuïtieve vaardigheden kan ik anderen helpen hun eigen gevoel te ontdekken en hier woorden aan geven, zodat ze helderheid krijgen en hun verleden verwerken.
Mijn tip: doe eerst datgene waar je blij van wordt, daarna de dingen die moeten.
Bereikbaar via: mail en telefoon 0168-336733
Gratis aanbod: bel me voor een verhelderende sessie.

Terug naar boven

 

Wie: Diana Wouters-Sellis (1978)
Wat:  gecertificeerd Miskraamcoach (Amersfoort)
Mijn aanbod: coaching bij miskraamverwerking
Hoe: door oprechte aandacht, begrip en persoonlijke gesprekken werken we toe naar een nieuwe situatie die voor jou goed voelt.
Mijn eigen ervaring:  ik heb in 2012 een vroege miskraam ervaren die veel impact op mij en mijn man heeft gehad. Daarnaast was mijn laatste zwangerschap een vanishing-twin-zwangerschap waarbij er 1 kindje uiteindelijk zich niet verder ontwikkeld heeft.
Hoe verwerkt: door mijn verhaal met anderen te delen, in gesprek te blijven met mijn man en samen afleiding te zoeken in de vorm van leuke dingen doen en het schrijven in een dagboek.
Mijn meerwaarde als begeleider: Bij mij mag je jouw verhaal kwijt zodat je jouw pijn en verdriet een plek kunt geven. Ik sta op een warme en betrokken wijze naast je. Ik help je bij het zoeken naar nieuw vertrouwen in jouw dagelijkse leven en jouw relatie.
Mijn tip: Mannen en vrouwen gaan verschillend met nare situaties om. Het is dan makkelijk jullie verbondenheid te verliezen. Daarom is het goed er met zijn tweeën op uit te gaan. Bijvoorbeeld even lunchen.
Bereikbaar via: mail of site
Gratis aanbod: kennismakingsgesprek om te kijken of er wederzijds vertrouwen is

Terug naar boven

 

Wie: Irene Otto (1968)
Wat: psychosociaal therapeut bij Praktijk Janna in Ede
Mijn aanbod: persoonlijke begeleiding, workshops en online programma’s
Hoe: in alle vormen van mijn begeleiding krijg je de ruimte om te voelen wat er is en steun ik je met praktische tips en oefeningen. Door stil te staan bij wat je verlies met je doet kun je helen en groeien als mens.
Mijn eigen ervaring:  Ik heb zelf twee keer een miskraam gehad en mijn wens voor een tweede kind is onvervuld gebleven.
Hoe verwerkt: door het stukje bij beetje aan te kijken in therapieën en trainingen en door te leren over rouw en verlies heb ik het stap voor stap kunnen integreren in mijn leven.
Mijn meerwaarde als begeleider: ik ben sensitief én blijf tegelijk met beide benen op de grond. De ervaring en inzichten die ik heb opgedaan geef ik graag door om jou te ondersteunen en begeleiden.
Mijn tip: wees lief voor jezelf en gun jezelf een steuntje in de rug. Je hoeft het niet alleen te doen.
Bereikbaar via: website, email en 06-23744485
Gratis aanbod: mini-videotraining ‘Omgaan met een miskraam’ en e-boek ‘Een miskraam, en nu? 7 inzichten die je verder helpen’, aan te vragen via mijn website.

Terug naar boven

Wie: Carolina Konijn (1965)
Wat: integratief (hypno)therapeut bij Alleen en ongewenst kinderloos (Soest)
Mijn aanbod: begeleiding van single vrouwen in hun rouwproces bij miskraam, abortus en ongewenste kinderloosheid. Individuele coaching/therapie/workshops/training/lotgenotencontact.
Hoe: ik begeleid je in jouw proces zodat je je verdriet kunt accepteren, je leven weer op de rit krijgt, afscheid kunt nemen en weer geniet van je dagelijkse leven.
Mijn eigen ervaring: op mijn 38ste raakte ik zwanger en koos ik voor een abortus. Jaren later onderzocht ik of het alleenstaand moederschap bij mij paste. Hier koos ik niet voor. Daarna duurde het nog een tijd dat ik mijn kinderloosheid kon accepteren en verweven in mijn levensverhaal.
Hoe verwerkt: Door gesprekken met familie en vrienden, lezen van ervaringsverhalen en leertherapie in het kader van mijn opleiding. Tekenen met waskrijt, schrijven van gedichten en mijn eigen verhaal, hielpen ook.
Mijn meerwaarde als begeleider: Ik zie het rouwproces rond ongewenste kinderloosheid als een uitnodiging om je eigen weg als vrouw zonder kinderen te ontdekken en vorm te geven aan jouw eigenheid. Het is mijn passie je daarbij te ondersteunen.
Mijn tip: we zeggen wel ‘het heeft tijd nodig’, maar vergeten de tijd de tijd te geven die het nodig heeft.
Bereikbaar via: mijn website, mail en 06-36013481
Gratis aanbod: vrijblijvende kennismakingssessie van 30 minuten in mijn praktijk, telefonisch of via skype

Terug naar boven

 

Wie: Simone Hoogeveen (1972)
Wat: Simone Hoogeveen Hulpverlening (Maastricht)
Mijn aanbod: counseling/hulpverlening bij onvervulde kinderwens, miskraam, besluitvorming en verwerking abortus.
Hoe: ik help je de ervaring te verwerken en plek te geven in je levenslijn. Dat wat er niet heeft mogen zijn, mag gezien en gehoord worden. We geven het woorden, een plek in je leven en in je gezin. Naast individuele- en partnerrelatie gesprekken werk  ik, indien wenselijk, met  poppetjes en tekenmateriaal e.d. Ik kijk intergenerationeel en werk meerzijdig partijdig. Na de intake zijn Skypeconsulten mogelijk.
Mijn eigen ervaring:  rouwen gaat over iets (van jezelf) kwijtraken. Maar ook over jezelf weer opnieuw uitvinden!
Mijn meerwaarde als begeleider: ik help je de puzzelstukjes weer op zijn plek te krijgen, zodat je zelf weer weet hoe je verder moet.
Mijn tip: verdriet wat er niet mag zijn zoekt zijn weg op verschillende (ook niet helpende) manieren. Geef jouw verdriet de aandacht die het verdient! Daar heeft jouw ongeboren kind recht op.
Bereikbaar via: site, mail en 06-36366759
Gratis aanbod: wekelijks tips en info via Facebook. Intake voor gereduceerd tarief.

Terug naar boven

Wie: Susan Manni (1982)
Wat: coach en counselor bij eCounseling4u (online)
Mijn aanbod: online coaching en online counseling voor vrouwen die te maken hebben met een vorm van zwangerschapsverlies
Hoe: door middel van een individueel traject op jou persoonlijk afgestemd welke we in overleg samenstellen. Begeleiding vindt plaats via chat, mail en/of videocall (google hangouts of skype). Of door middel van een online programma welke 2 keer per jaar start en je zelfstandig (en met begeleiding) kan doorlopen.
Mijn meerwaarde als begeleider: het is mijn doel om vrouwen te inspireren en motiveren tot verandering en controle over hun eigen (gevoels)leven, vanuit mijn grote wens dat vrouwen onbevooroordeeld kunnen/mogen zijn wie ze zijn, ongeacht welke keuzes ze in hun leven gemaakt hebben, wat hun afkomst is, hun religie of overtuiging. In mijn hulpaanbod laat ik dit zien door ruimdenkend en onbevooroordeeld het gesprek aan te gaan.
Mijn tip: Maak je verlies bespreekbaar, bij de mensen om je heen en wanneer je merkt dat je je balans lastig zelf hervindt, bij een hulpverlener. Geef woorden aan je verdriet en geef de verwerking tijd en ruimte.
Bereikbaar via: mijn website
Gratis aanbod: invuldagboek voor na een zwangerschapsverlies en focussessies

Terug naar boven

Wie: Kathy Beckers-Mansell (1968)
Wat: rouwtherapeut/psychosociaal therapeut bij MetJari (Zoetermeer)
Mijn aanbod: begeleiding en ondersteuning bij verlies van zwangerschap, abortus, onvervulde kinderwens, verlies van een baby, verlies van kinderen van alle leeftijden, relatieproblemen.
Hoe: we gaan samen in gesprek om te onderzoeken wie je bent en hoe je rouw eruit ziet. We verbinden ons met elkaar als mensen onderling en intussen krijg ik een beeld van wat jij nodig hebt in de begeleiding. Er zijn vele gespreksgerichte, creatieve of materiaalgerichte methoden. Daarnaast is EMDR-therapie een effectieve methode om traumatische ervaringen en ontwrichtende overtuigingen te behandelen. De begeleiding is er altijd op gericht om je eigen innerlijke kracht en wijsheid weer beschikbaar te maken.
Mijn eigen ervaring: twee niet-gelukte IVF-behandelingen en het verlies van een zoon door ernstige vroeggeboorte.
Mijn meerwaarde als begeleider: ik ben rouwtherapeut en heb zelf geworsteld met verliezen rondom zwangerschap. Als mens en als hulpverlener kan ik, met respect en liefdevolle aandacht, mij inleven in de mens tegenover mij. Daarnaast heb ik het boek Kind van de toekomst geschreven, over het verlies van een baby, en ben ik bezig met een tweede boek over dit thema.
Mijn tip: het is belangrijk om je eigen rouw na een miskraam te erkennen.
Bereikbaar via: mijn website, 06-10424587 en mail

Terug naar boven

Wie: Sabina Krijger (1983)
Wat: De Kinderhoeksteen (Zeewolde)
Mijn aanbod: (medische) Rouw- en verliesbegeleiding voor kind en gezin.
Hoe: met verschillende werkvormen: in spel, op creatief, fysiek en mentaal gebied. Afgestemd op de behoefte van het kind/gezin. Tevens kindertekening lezen
Mijn eigen ervaring: Ik heb zelf een te vroeg geboren kindje gekregen en een miskraam meegemaakt. Wat voor impact die vroeggeboorte later nog heeft gehad op mij als vrouw/moeder en de reactie uit mijn omgeving daarop heeft er mede voor gezorgd dat ik mijn praktijk ben gestart. Het is als het ware een levend verlies dat veel mensen niet begrijpen
Mijn meerwaarde als begeleider: Als (kinder)verpleegkundige weet ik wat het is een kind te verliezen en wat dit doet met je gezin. Mijn medische achtergrond heeft enorme meerwaarde omdat ik veel vragen kan beantwoorden, zeker na een vroeggeboorte. Mijn begeleiding richt zich met name op het hele gezin. Ik probeer iedereen een stem te geven geboren of ongeboren.
Mijn tip: Blijf met elkaar in gesprek hoe jong de al aanwezige kinderen ook zijn onderschat de impact op hen niet. Kinderen voelen zoveel meer dan dat wij als ouders tegen ze zeggen.
Bereikbaar via: mijn website, mail of 06-29557116
Gratis aanbod: ontmoetingsgesprek voor de vrouw aan huis of bij mij op locatie. Als er al kinderen aanwezig zijn ook een gratis kindertekening lezing.

Terug naar boven

Wie: Mirella Mossel-Kerstens (1953)
Wat: Mossel Coaching (Purmerend)
Mijn aanbod: als coach met specialisatie verlies en rouw, en ervaringsdeskundige, kan ik jou begeleiden bij het verwerken van jouw miskraam.
Hoe: op een intuïtieve manier onderzoek ik samen met jou wat jij nu nodig hebt. En omdat ieder mens uniek is, krijgt niemand een ‘standaardbegeleiding’ bij mij. Ik maak gebruik van systemisch werk (familie-opstellingen) en NLP. Het is mijn passie om mensen weer te laten bloeien.
Mijn eigen ervaring:  in 1979 eindigde mijn eerste zwangerschap in een miskraam en meteen viel ik keihard van een euforische jubelstemming in een diep gat van verdriet en onbegrip. In die tijd was er nauwelijks erkenning voor een miskraam.
Mijn meerwaarde als begeleider: mijn unieke combinatie van opleiding, kennis, werk- en levenservaring, een goed inlevingsvermogen en mijn eigen ervaringen in het omgaan met verlies en rouw.
Mijn tip: stop je verdriet niet weg, het is niet ‘zomaar iets’. Vroeg of laat wil het verdriet eruit. En hoe eerder je dat toe laat, hoe eerder je verder kunt met wat het leven je ook te bieden heeft.
Bereikbaar via: email en telefoon 06-25053703.
Gratis aanbod: een gratis kennismakingsgesprek van ca. een uur. Belangrijk om elkaar te leren kennen, te kijken of er een klik is, of er een basis van vertrouwen is en om vragen te stellen.

Terug naar boven

Wie: Yvonne Panhuijsen (1963)
Wat: verliesbegeleidster Moederschoot (Nijmegen)
Mijn aanbod: het voeren van gesprekken, het onderzoeken van dromen en tekeningen, spel, het voorlezen van verhalen en het uiten via muziek. Kortom: op een creatieve manier uiting geven aan gedachten en gevoelens en deze verwerken.
Hoe: goed luisteren en de cliënte serieus nemen.
Mijn eigen ervaring: 16 jaar geleden heb ik mijn verlieservaring gehad. Heb daarbij ook veel meegemaakt, gezien en ervaren.
Mijn meerwaarde als begeleider: veel levenservaring welke aangevuld wordt door studie in de Jungiaanse Psychologie en het doen van onderzoek op het Radboudumc onder leiding van de Dienst Geestelijke Verzorging & Pastoraat.
Mijn tip: neem je verdriet serieus en zorg dat je gehoord wordt. Blijf vooral ook veel praten.
Bereikbaar via: mijn site
Gratis aanbod: veel liefde, warmte en begrip.

Terug naar boven

Wie: Janneke Oedzes  (1960)
Wat: Psychosociaal Therapeut bij praktijk De sinne in Vries (Drenthe)
Mijn aanbod: persoonlijke begeleiding in verlies processen waarbij ik gespecialiseerd ben in begeleiding van vrouwen die een miskraam/abortus hebben gehad.
Hoe: ik heb de coachopleiding Miskraam Verwerken gevolgd waardoor ik je kan helpen bij het verwerken van een miskraam/abortus via een speelse methode voor innerlijke reizen wat zeer effectief werkt. Hiernaast maak ik gebruik van verschillende werkvormen o.a. creatieve therapie en lichaamswerk, zodat ik de sessie kan aanpassen aan de behoefte van de cliënt.
Mijn eigen ervaring:  ik heb verschillende verlieservaringen gehad. Door het werken aan mijn eigen processen en het volgen van de opleiding trauma en verlies heb ik een groot empathisch vermogen ontwikkeld wat tegelijk ook een positieve kracht van mij is tijdens het begeleiden van het proces.
Hoe verwerkt: ik ben door het proces heengegaan zonder te vechten en door te accepteren dat het pijn kan doen. Zelf ben ik  blijven geloven in de liefde en dat gaf mij de kracht om door te gaan.
Mijn meerwaarde als begeleider: als je in chaos verkeert en niet meer weet welke kant je zult opgaan, is het fijn om met een professioneel persoon te praten en samen te kijken hoe je deze zware periode voor jou weer aanvaardbaar kan maken.
Mijn tip: neem de tijd om te rouwen. Het maakt niet uit hoe lang het duurt, het gaat om jou en jouw gevoel. Volg dat gevoel, jij alleen weet wat goed voor je is.
Bereikbaar: op dinsdag, woensdag, donderdag van 9.00 uur tot 21.00 uur. Zie mijn site
Gratis aanbod: het kennismakingsgesprek is gratis waarin je me alles kan vragen.

Terug naar boven

Wie: Sandra Heinen-Weertman (1967)
Wat: regressie- en reïncarnatietherapeut bij Regressietherapie Roosendaal
Mijn aanbod: traumagerichte verwerkingstherapie/individuele begeleiding rouwproces
Hoe: regressietherapie is een effectieve methode om de traumatische ervaringen te behandelen die de stroom van levensenergie afremmen of zelfs stopzetten. Met behulp van lichte trance word je door confrontatie met de onverwerkte ervaring aangezet tot heling van het trauma. Je mag het daarna als een ervaring in de rijk gevulde rugzak van het leven meenemen.
Mijn eigen ervaring: twee miskramen, kort na elkaar met een draaikolk van gevoelens en emoties: blijdschap, verdriet, verwachtingsvol, onzekerheid, chaos, verwarring en zelfs het gevoel van falen.
Mijn meerwaarde als begeleider: Ik ben een nuchtere, rustige persoon en kan geduldig luisteren. Onbevooroordeeld ga ik in gesprek en werk ik met alles wat zich tijdens een sessie aandient. Ik ga ervan uit dat jouw ziel precies weet waar het aan moet werken. Tijdens een sessie spoor ik je liefdevol aan de confrontatie met jezelf en je nare ervaringen aan te gaan, in de wetenschap dat dat de voorwaarde is voor verwerking en heling.
Mijn tip: Geef de ruimte aan verdriet en alle andere gevoelens en emoties. Besef dat ieder gevoel er mag zijn en geef het liefdevolle aandacht.
Bereikbaar via: www.regressieroosendaal.nl, info@regressieroosendaal.nl, M: 06 30 58 01 70.
Gratis aanbod: vrijblijvende kennismakingssessie van 30 minuten in mijn praktijk of telefonisch.

Terug naar boven

Wie: Rianne Schutte-Mensink (1968)
Wat: healer en coach bij Praktijk Daniël in Zwolle
Mijn aanbod: persoonlijke coaching en healingsessies
Hoe: door af te stemmen en in te tunen op jouw specifieke hulpvraag en door middel van sterke energetische behandelingen.
Mijn eigen ervaring: in 2005 heb ik een vroeggeboorte meegemaakt van Daniël, na 20 weken zwangerschap. Via eigen netwerk en praktijkervaringen ook uiteenlopende ervaringen mogen begeleiden.
Hoe verwerkt: door het levensmotto te stellen om die vrouw te blijven en te worden die ik bij leven ook voor hem inhoud had willen geven. Ook voor mijn partner en oudste zoon. Daarbij heb ikzelf een beroep gedaan op hulpverleners met achteraf gouden tips, welke ik op mijn beurt met passie en liefde weer doorgeef.
Mijn meerwaarde als begeleider: ik ben empatisch, open, transformerend en zonder enige vorm van oordeel. Jij mag, met jouw unieke ervaringen en gemis, volledig centraal staan!
Mijn tip: neem alle ruimte en tijd om op je eigen manier uiting te geven aan jouw ervaringen. Geef je kindje daarmee de eigen plek die het toekomt.
Bereikbaar via: mijn website, mail en 06-21711385
Gratis aanbod: telefonisch kennismakingsconsult. Gratis kristallen met de energie van jouw persoonlijke sessie en die van je kindje

Terug naar boven 

Wie: Hanneke van Helvoort–van den Elsen (1980)
Wat: vaktherapeut Beeldend bij De Groene Kameleon–Praktijk voor Rouwbegeleiding (Rosmalen)
Mijn aanbod: rouwbegeleiding bij verlies van een dierbare, een miskraam, een kind of vroeggeboorte, werk, gezondheid.
Hoe: door beeldende therapie, een ervaringsgerichte therapie waarbij doen en ervaren centraal staan. Creatieve opdrachten helpen je emoties te voelen, te herkennen en een plek te geven. Verwerking helpt je om je eigen leven te leven en het verlies niet meer de overhand te laten voeren.
Mijn eigen ervaring: ik heb begin 2009 een miskraam gehad na een ziekenhuistraject vanwege vruchtbaarheidsproblemen. Ik werd heel onzeker of ik wel zwanger kon worden en blijven en hoever ik en mijn partner hierin wilden gaan. Ik miste tevens begeleiding op het emotionele gebied, er werd alleen gekeken naar de feiten en medicatie. Dat heb ik als zwaar ervaren.
Mijn meerwaarde als begeleider: als ervaringsdeskundige kan ik goed inschatten wat vrouwen nodig hebben. Daarnaast kan ik als professional me goed afstemmen op jouw behoeftes.
Mijn tip: ga op zoek naar wat bij jou past op emotioneel gebied. Hulp vragen is goed, het kan je verder helpen en maakt je een rijker mens. Gun jezelf dat!
Bereikbaar via: de website, via mail en 06-47943972
Gratis aanbod: vrijblijvend kennismakingsgesprek

Terug naar boven