Na 3 miskramen en een stilgeboorte: “Wat als dit de bedoeling is?”

sjamaan legt bedoeling uit

Wat als je zeker weet dat je een groot gezin wil? En dit ook communiceert met je kersverse vriend nog voordat je met hem op een tweede date gaat? Dat het leven je soms iets compleet anders voorschotelt, weet Nancy* als geen ander.

Nancy weet heel goed waar ze het over heeft. Als business trainer had ze haar zaakjes goed op de rit. Ze wist als geen ander hoe je dingen manifesteert. Voor haarzelf begon dat met het al vroeg aan de slag gaan met een levensplan.

Miskramen en stilgeboorte

Nancy: “In mijn perfecte, ideale plan moest ik moeder zijn van vier kinderen.” Maar omdat ze inmiddels 34 jaar was toen ze haar prins op het witte paard ontmoette, reduceerde ze dat aantal tot drie kids. Hij ging erin mee maar bouwde een kleine reserve in: “Laten we na de 2e verder praten”.

Zo’n twintig jaar later heeft Nancy één kind waar ze dolgelukkig mee is. Hierna kreeg ze drie miskramen en een stilgeboorte. Nancy: “Ik vroeg me af wat er aan de hand was. Juist ik wist hoe ik dingen voor elkaar moest krijgen. En dan dit.” Totdat ze van een wijze Sjamaan doorkreeg dat het helemaal niet de bedoeling was dat ze moeder werd van meerdere fysieke kinderen. Er was een groter plan voor haar.

Groter plan

Nancy kan hier weinig mee en blijft koppig vasthouden aan haar overtuigingen. Dit leidt tot nog meer teleurstellingen. Totdat ze naar eigen zeggen leert luisteren en accepteren dat dingen nou eenmaal anders kunnen lopen dan gedacht. Nancy: “Het werd vanaf toen makkelijker. Het bedrijf groeide. Ik accepteerde mijn rol als leraar. In plaats van het onderwijzen van een aantal eigen kinderen, onderwees ik nu groepen mensen. Dit was de bedoeling, dit gaf me rust.”

Herken je dit verhaal? Komt ook jouw kinderwens (bijvoorbeeld qua aantal) niet of nog niet uit? Wie weet zit er een groter plan achter. Nancy: “Voor mij was de grootste les om te accepteren dat het misschien niet alleen om mij gaat. Misschien is er iets groters dan ikzelf.”

*Nancy is een gefingeerde naam.

Joyce Beckker
www.joycebeckker.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *