Miskraam verwerken … chaos

miskraam verwerken chaosIk voel me ziek, zwak en misselijk. Juist nu ik afgesproken heb om naar een therapeut te gaan. Dit komt heel slecht uit. Zal ik afbellen? Ik bel de praktijk. Daar krijg ik te horen dat het ervaren van chaos een normale reactie is op wat er gaat gebeuren en ze adviseert me om toch te komen. En ze heeft gelijk. Na de sessie voel ik mij kiplekker.

Ziek, beroerd, problemen

Dit fenomeen zie ik ook terug bij mijn klanten. Voor de tweede les van mijn cursus is er altijd wel een cursist die niet wil komen vanwege ziekte, zich beroerd voelt of grote problemen ervaart in de omgeving. Als de cursist besluit toch te komen, dan verdwijnen de klachten na de sessie spontaan en de omgeving komt tot rust.

Geschenk aan jezelf

Met het fenomeen miskraam verwerken wat heel diep gaat, zijn de gevolgen nog groter en de problemen vooraf kunnen daarom ook veel groter zijn. Bijvoorbeeld burn-out of ernstige ziekte van de partner. Weet dat dit erbij hoort. Je partner wordt niet ineens beter als jij je miskraam verwerkt. Wel kan jij de situatie veel beter aan, omdat jij je eigen verleden verwerkt hebt. Het verwerken van je miskraam en evenals je lichaam en leven terugkrijgen, is een geschenk aan jezelf waar je omgeving van mee geniet.

Twijfel

Twijfel je of jij je verleden wel wil verwerken? Vraag jezelf dan af waar je nu tegenaan loopt en hoe jij het graag zou willen hebben. Wat is je wens en overleg met de therapeut van je keuze of ze jou hierbij kan helpen.

Thea van Dijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *