Miskraam verwerken … chaos

chaos voor gesprek

Jantien voelt zich ziek, zwak en misselijk. Juist nu ze afgesproken heeft om naar een therapeut te gaan. Dit komt heel slecht uit. Ze vraagt zich af of ze zal afbellen? Ze belt de praktijk. Daar krijgt ze te horen dat het ervaren van chaos een normale reactie is op wat er gaat gebeuren en ik adviseer haar om toch te komen. En het klopt. Na de sessie voelt Jantien zich kiplekker.

Ziek, beroerd, problemen

Dit fenomeen zie ik vaker bij mijn klanten. Voor de tweede les van een cursus is er altijd wel een cursist die niet wilt komen vanwege ziekte, zich beroerd voelt of grote problemen ervaart in haar omgeving. Als de cursist besluit toch te komen, dan verdwijnen de klachten na de sessie spontaan en de omgeving komt tot rust.

Geschenk aan jezelf

Met het fenomeen miskraam verwerken wat heel diep gaat, zijn de gevolgen nog groter en de problemen vooraf kunnen daarom ook veel groter zijn. Bijvoorbeeld een dierbare wordt ineens ziek of ruzie in de familie. Het lijkt niets met jou te maken te hebben, maar weet dat dit erbij hoort. Je partner wordt niet ineens beter als jij je miskraam verwerkt. Wel kan jij de situatie veel beter aan, omdat jij je eigen verleden verwerkt hebt. Het verwerken van je miskraam en vertrouwen in je lichaam en leven terugkrijgen, is een geschenk aan jezelf waar je omgeving van mee geniet.

Twijfels?

Twijfel je of jij je verleden wel wil verwerken? Vraag jezelf dan af waar je nu tegenaan loopt en hoe jij het graag zou willen hebben. Wat is je wens en overleg met de therapeut van je keuze of ze jou hierbij kan helpen.

Thea van Dijk
Geluk.online

PS Jantien is een gefingeerde naam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *