Miskraam spiritueel gezien – Roy Martina deel 1

Het moeilijkste wat er bestaat, is om onze spirituele geloofsovertuigingen werkelijk te ervaren wanneer we geconfronteerd worden met de harde realiteit zoals bij een miskraam. Als holistisch arts en auteur van 75 boeken, heb ik studie gedaan naar wat het betekent om mens te zijn, waarom we naar aarde komen.

Ik heb twee bijna-doodervaringen overleefd, de allereerste keer bij een auto ongeluk waarbij ik mijn nek brak. Tijdens mijn coma was ik op een andere plek waar iedereen liefdevol was. Het was zo vredig dat ik niet terug wilde. Ik was toen 19. Vanaf dat moment is mijn zoektocht begonnen en heb ik een boek geschreven dat gaat over het leven na de dood (Diep Ziel Duiken).

Lessen op aarde

We komen naar de aarde toe om bepaalde lessen te leren en te ontdekken wie we zijn wanneer we niet in ons lichaam zijn. In de blogs die ik ga schrijven wil ik met je delen wat een miskraam betekent en waarom dit gebeurt en hopelijk zal het hen helpen die deze ervaring meemaken.

De drie ikken

Op de allereerste plaats moet je weten dat er drie ‘ikken’ zijn. Jouw ‘bewuste ik’, jouw ‘onbewuste ik’ en je ‘hogere ik’. De laatste wordt ook als jouw hogere bewustzijn gezien en sommigen zien dat als je ‘werkelijke ik’. Als je dood gaat, is dat de ‘ik’ die overblijft. Je onbewuste en bewuste ik stoppen met bestaan, alleen de herinnering blijft.

Hogere ik

Wanneer je naar de aarde komt, is je ‘hogere ik’ afgezonderd van je twee andere ‘ikken’ en kijkt vanaf afstand naar jou, altijd bereid om advies te geven. Deze ‘hogere ik’ leeft niet in de lineaire tijd die wij ervaren in ons lichaam, maar is verbonden met alle tijden. Dus met jouw verleden, met jouw vorige levenservaringen en ook al met jouw toekomstige mogelijkheden.

Het is deze ‘hogere ik’ die allerlei scenario’s creëert zodat jij de lessen kunt leren waarvoor je hier op aarde bent. Jouw ‘hogere ik’ heeft geen emoties. Het is vredig, wijs en oordeelt niet. Het heeft compassie en mededogen voor wat je in het leven meemaakt en helpt waar het kan om je op jouw pad te houden.

Miskraam

In dit kader past ook een miskraam, meestal in gang gezet om jou te helpen iets te leren. Het kan iets simpel zijn zoals acceptatie, verdriet verwerking, overgave, loslaten of iets meer complex zoals: geloven in een hogere kracht of ondanks tegenslagen toch in je kracht blijven zonder op te geven.

Wat ik je met zekerheid kan meegeven is dat alles wat er gebeurt, de intentie heeft jou sterker, wijzer of liefdevoller te maken. Het allerbelangrijkste is dat elke miskraam een doel heeft op spiritueel niveau. Soms is het puur om te volharden, soms is het om te leren dat het nog niet de tijd is, mogelijk is het zelfs zo om je te beschermen.

Stel dat …

Stel je voor dat je ‘hogere ik’ in de toekomst ziet dat als jouw zwangerschap doorzet, je bijvoorbeeld zou kunnen sterven aan een aneurysma of complicatie. Wat als jouw ‘hogere ik’ besluit je te behoeden daarvoor? Of dat het ziet dat het nu niet het juiste moment is om moeder te worden omdat er eerst iets anders moet gebeuren dat niet zou kunnen als je moeder zou zijn? Er zijn zoveel mogelijkheden waardoor het ‘hogere ik’ besluit om in te grijpen.

Lees ook deel 2

Roy Martina
www.joyandroy.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *