Miskraam spiritueel gezien – Roy Martina deel 2

rouwverwerking

In mijn vorige blog heb ik het gehad over de 3 ‘ikken’ in relatie tot een miskraam. Het is niet voldoende om te zeggen dat alles een reden heeft; het is de bedoeling om te ontdekken wát de reden is. Pas als dat duidelijk is, valt alles op zijn plek.

Helaas is het zo dat het soms jaren kan duren om die reden in te zien. Vaak wanneer we veel later terugkijken, kunnen we verbanden leggen die niet mogelijk zijn in het moment zelf. Het enige dat we hebben in het nu is het ‘weten’, dat een miskraam bedoeld is om te gebeuren.

Geloofsovertuigingen

Om dat te accepteren moeten we krachtige geloofsovertuigingen hebben die ons door moeilijke tijden heen loodsen. Door mijn eigen ervaringen heb ik een onwankelbaar geloof ontwikkeld dat uiteindelijk alles goed komt. En wat er ook gebeurt, hoe erg de tegenslag ook is, dat ik er door zal groeien. Nietzsche zei het als volgt: “What does not kill me, will make me stronger!”

Miskramen

Elke situatie is natuurlijk anders en miskramen zijn niet te vergelijken met elkaar. Er bestaat ook geen uniforme wijze om er mee om te gaan. Wat wel zo is, is dat hoe sterker je gelooft in het bestaan van een leven dat geleid wordt door het hogere, hoe meer troost je dat geeft en hoe makkelijker het is om te accepteren.

5 fases van rouwverwerking

Bij het verlies van iemand, inclusief een ongeboren kind, gaan we door 5 fases heen van verdrietverwerking.

Fase 1 Ontkenning: we hebben moeite te accepteren dat het is gebeurd en we zitten nog in de ontkenning. Deze fase duurt over het algemeen kort.

Fase 2 Boosheid: we zijn boos op God, op onszelf of op iemand of iets anders. We kunnen ons ook schuldig voelen of iets anders de schuld geven. Deze fase kan heel lang duren.

Fase 3 Onderhandelen: in deze fase zeggen we: indien ik dit of dat anders had gedaan, was het anders gelopen. Indien ik beter had opgelet, indien ik het rustiger aan had gedaan, dan….

Fase 4 Depressie: in deze fase zijn we bezig met de rouwverwerking en de emoties kunnen nu de vrije loop hebben.

Fase 5 Acceptatie: komt zodat we loslaten wat ons is overkomen. Dit is de fase van heling en als dat goed afloopt, sluiten we vrede met wat we niet kunnen veranderen. We stoppen met ons schuldig voelen of ons slecht voelen.

Troost

Als het volgens plan gaat, kunnen we nu verder gaan met ons leven. Het verleden heeft geen grip meer op hoe we ons voelen. Als troost wil ik het volgende meegeven: Tijdens een miskraam of abortus gaat niemand dood. De ziel die niet is geïncarneerd, is nog steeds levend en actief in een andere dimensie.

Sommige zielen zullen opnieuw proberen terug te komen als dat de bedoeling is. Sommige zielen zijn gekomen op uitnodiging van jouw ‘hogere ik’ om jou een ervaring te geven die jou sterker moet maken of wijzer of liefdevoller.

Dat zijn vrijwilligers die dat met liefde doen voor jou. Als het de bedoeling is van je ‘hogere ik’ dat je een kind zult hebben, dan zal dat vroeg of laat gebeuren, soms niet via jou maar via adoptie.

Tot slot

Ik hoop dat mijn blogs je helpen om wat er gebeurt een plek te geven en te accepteren wat je niet kunt veranderen. Heel veel sterkte!

Roy Martina
Joy and Roy

Lees hier deel 1 van zijn verhaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *