Loslaten en laten gaan….

schilderij reveille vergankelijkheidHet afscheid heeft bij u diepe sporen achtergelaten, want u mist uw kindje waar u zo naar verlangd hebt en door een miskraam of een abortus hebt moeten laten gaan.

U heeft misschien voor uw gevoel niet genoeg afscheid kunnen nemen en ervaart maar weinig begrip en steun van uw omgeving. U mist de verbinding met het kindje, dat u zo snel heeft moeten afstaan en stopte het verdriet wellicht te snel weg.

Of u leeft al tijden met uw stil verdriet en verwachtte niet dat het zo ineens weer tevoorschijn zou komen.

Uw gemis kan ik niet wegnemen, maar misschien wel verzachten. Heeft u weleens gedacht aan een uniek en persoonlijk herinneringsschilderij dat helemaal aansluit op de sfeer van uw kindje en wat een passende afsluiting kan zijn voor deze verdrietige periode in uw leven?

Even voorstellen

Als zelfstandig kunstenaar werk ik, Maud Quaedvlieg, zonder vooropgezet plan, waarbij ik mij laat leiden door wat zich aandient en waarvan ik pas later de betekenis van kan doorgronden. Mijn inspiratiebronnen hebben vaak te maken met vergankelijkheid, loslaten en vervaging, het contact met het ongeziene. Mijn sterke gevoeligheid en intuïtie zorgen ervoor dat ik me vaak voel als een soort doorgeefluik.

Herinneringsschilderij

Mijn poëtisch ogende schilderijen zijn soms abstract en meestal opgebouwd uit verschillende lagen, met soms een figuratief, symbolisch element. Tijdens een kennismakingsgesprek kan ik u mijn funeraire collectie schilderijen tonen in mijn atelier. Het is ook mogelijk om een geheel uniek kunstwerk te creëren door uw persoonlijke wensen qua kleur en sfeer te bespreken. Daaruit vorm ik mij een idee dat ik meeneem in mijn werk. Het is zelfs mogelijk de as van uw stilgeboren kindje in uw herinneringsschilderij te verwerken. Zo ontstaat een dierbaar monument waarbij u zich altijd gekoesterd en getroost zult voelen. Op mijn website vindt u een impressie van mijn werk en ontwerpstijl. Spreekt dit u aan, neem dan gerust contact met mij op, dan praten we verder.

Gedenkcollage

Uw tastbare herinneringen kan ik voor u verwerken in een gedenkcollage. Denk aan bijvoorbeeld een echofoto of bij een stilgeboorte aan een lokje haar of as, een hand- of voetafdruk. Al deze elementen neem ik mee op het doek. Uw herinnering aan uw kindje wordt zo zichtbaar gemaakt in een uniek en persoonlijk kunstwerk.

Bekijk ook dit interview met Maud

Maud Quaedvlieg
Tussen Vaarwel en Voorbij
Geertruidenberg/Breda