Mannen rouwen ook na een miskraam

mannen rouwen

Wanneer een vrouw een miskraam krijgt, heeft dit een grote impact op haar leven. Wat vaak vergeten wordt is dat dit voor mannen ook ingrijpend is. Maar zij worden vaak vergeten in dit verhaal. Aan vrouwen wordt gevraagd hoe het met ze gaat en aan mannen niet. Dit maakt dat mannen zich soms eenzaam voelen in hun verdriet, alsof hun gevoel niet wordt erkend. Immers speelt alles zich af in het lichaam van hun vrouw.

Mannen rouwen anders dan vrouwen

Mannen proberen na een miskraam vaak snel weer aan het werk te gaan en de draad weer op te pakken. Door de omgeving word er vaak gedacht dat ze dan over hun verlies heen zijn of het al hebben verwerkt. Toch rouwen mannen ook. Ze gaan echter anders met rouw om dan vrouwen. Ze zoeken afleiding door te gaan werken, sporten of iets met hun vrienden te doen. Dit wil niet zeggen dat ze niet stil staan bij het verlies of het kindje vergeten zijn.

Mannen steunen hun vrouw op hun eigen manier

Mannen willen hun vrouw graag steunen en proberen daarom de vrouw te helpen op een manier die voor hun helpend is. Ze willen je meenemen om leuke dingen te doen zodat je even niet aan jullie kindje en de miskraam hoeft te denken. Dat doen ze echt met de beste bedoelingen.

Vrouwen willen rouwen om hun verlies

Vrouwen willen vaak hun verdriet de vrije loop laten gaan en rouwen om hun kindje dat ze missen.  Ze trekken zich dan terug en willen alleen zijn. Het is heel goed om stil te staan bij het verdriet en dit verdriet er te laten zijn, maar soms is het ook goed om je door je man te laten verwennen. Dit is voor jezelf en voor je man fijn. Denk dan dat hij het goed bedoelt en dat dit zijn manier is om met zijn gevoel om te gaan.

Tips om mannen te steunen bij hun miskraam:

  • Vraag de man wat er in ze omgaat. Alleen dan kom je het echt te weten.
  • Vul gedachten en gevoelens niet in. Als een man zijn leven weer oppakt wil het niet zeggen dat hij jullie kindje vergeten is.
  • Accepteer dat mannen anders met emoties om gaan en laat hem hier vrij in.

Wil je hier met iemand over verder praten, neem dan gerust contact met me op.

Miskraamcoach Brenda ten Have – Straatman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *