Miskraam emotioneel verwerken

Een miskraam, misschien meerdere achter elkaar of laat in de zwangerschap. Je zag uit naar de geboorte en de babykamer was (in gedachten) al ingericht. Het verlies van een baby voor, tijdens of na de bevalling is zeer ingrijpend. Hoe ga jij om met deze machteloosheid? Hoe ziet jouw toekomst er nu uit?

En hoe is dit voor je partner? Begrijpt de omgeving het? Wat als je weer zwanger wilt worden?
Als je te maken hebt gehad met een (herhaalde) miskraam, dan is het belangrijk om dit op een goede manier emotioneel te verwerken en hier tijd en ruimte voor te nemen. Wij kunnen je begeleiden bij dit moeilijke proces.

We bieden vanuit onze praktijk:

  • individuele hulp middels gesprekken en (thuis) oefeningen die je kunnen helpen meer inzicht te krijgen in je verwerkingsmechanismen, en je handvatten kunnen bieden bij een goede rouwverwerking.
  • Hulp aan jou en je partner; hoe ga je samen om met dit verlies; staan jullie nog in contact en waar kan je elkaar steunen. Ruimte voor elkaar maar zeker ook ruimte voor jezelf nemen is belangrijk.
  • Lotgenoten begeleiding; gespreksgroepen waar delen van ervaringen en herkenning een belangrijke rol spelen.
  • EMDR; Eye Movement Desensitization & Reprocessing is een effectieve behandeling bij traumaverwerking. Voor meer informatie hierover zie emdr-therapeuten.nl. Ook voor de verwerking van een miskraam (ook jaren later!) is deze methodiek zeer effectief gebleken.

Voor meer informatie over onze praktijk kun je kijken op onze site. Voor vragen kan je natuurlijk altijd even bellen, of een mailtje sturen.

Myra Borkent 
Praktijk Borkent&Mulder
Alkmaar