Begeleiding na het verlies van je ongeboren kind

begeleiding na buitenbaarmoederlijke zwangerschap bergeijkIk ben rouw- en verliesbegeleider en begeleid ook vrouwen, partners en kinderen, die verlies meemaken door een miskraam, een buitenbaarmoederlijke zwangerschap of een zwangerschap, die beëindigd moest worden.

Als je zwanger bent, is je kindje al aanwezig ( is het een jongen of meisje? Hoe ziet onze toekomst eruit?).  Na de miskraam komt er verlies en verdriet. Je wilt soms door met het leven, maar er kunnen ook emoties zoals angst, boosheid, machteloosheid en verdriet ontstaan. Verlies van zelfvertrouwen en vertrouwen in je lichaam kunnen meespelen.

Begeleiding kan jou en je partner helpen door je verhaal te vertellen en de emoties te delen. Is er sprake van verlies van vroeger of van je familie wat mee speelt ?Hoe kun je samen met je partner je toekomst opbouwen en je ongeboren kindje een plek in je leven geven? Verlies van een kind in de zwangerschap heeft ook invloed op de andere kinderen in het gezin.

Als rouw- en verliesbegeleider wil ik je graag ondersteunen. Luisteren, open en zonder oordeel. Ik geef vooral aandacht aan wat jullie vragen en behoeftes zijn.

Mieke Schotel
Op pad na verlies
Bergeijk

ongeboren kind