Geef je baarmoeder liefdevolle aandacht

baarmoederDoor: Wilma Veldhuis

Wil je na een miskraam of abortus in alle veiligheid en zachtheid jouw baarmoeder in een natuurlijke balans brengen van creatie en nieuw leven? Tijdens mijn reis naar Hawaii in 2015 voor een LomiLomi retreat heb ik een groot geschenk mogen ontvangen van Kumu Karen (eigenaar ‘Academy of Hawaiian Soulistic Healing’), namelijk Opu Huli.

Baarmoeder helen

Opu Huli is een massagetechniek vanuit de oude Hawaiiaanse traditie om op een veilige en zachte manier de baarmoeder te helen zodat er opnieuw een natuurlijke balans kan ontstaan. Een balans waarin nieuw leven en/of verbinding met jezelf zich kunnen ontwikkelen.

Ook is hiermee mijn liefde voor het op een bredere wijze kijken naar de baarmoeder en het zoeken naar verdieping  ontstaan. Maar wat heeft dit alles nu te maken met een onvervulde kinderwens, miskraam of abortus hoor ik je denken…..

Miskraam of abortusverwerking

Het verdriet dat kan ontstaan na zo’n ervaring, kan de baarmoeder lichamelijk uit balans brengen. Verdriet en negativiteit kunnen zich in de baarmoeder ophopen. Hierdoor ontstaat als het ware vervuiling en kunnen er bewust dan wel onbewust blokkades ontstaan op diverse levensgebieden.

Er is veel liefdevolle mentale coaching op het gebied van het verwerken van een miskraam, onvervulde kinderwens en na een abortus. Het aandacht geven aan je baarmoeder op energetisch en lichamelijk gebied kun je zien als een holistische, warme en mooie aanvulling op het huidige aanbod.

TAO-leer

Volgens de TAO-leer is de baarmoeder de belangrijkste bron van kracht van de vrouw. Ze heeft kennis en draagt genetische informatie, afkomstig uit het mitochondriaal DNA dat het lichaam voorziet van energie om te functioneren. De baarmoeder geeft je de kennis van je vrouwelijke voorouders.

Mitochondriaal DNA – volgens Wikipedia – is het vrouwelijk DNA, dat de moeder via haar eicel doorgeeft aan haar kinderen en bevat informatie over de afstammingslijn van moeder op dochter, helemaal terug tot de allereerste oervrouw op aarde. Hoe bijzonder is dat?

Lomi Lomi Massage

Opu Huli is, zoals reeds eerder gezegd, een onderdeel van de Lomi Lomi Massage wat op zichzelf een onderdeel is van een oude Hawaïaanse traditie voor het behouden van een goede geestelijke en lichamelijke gezondheid. Lomi is het Hawaiiaanse woord voor massage.

Op Hawaii wordt deze massage doorgegeven van generatie op generatie. In de Huna (de filosofie van de inwoners) gaat het hierbij vooral om liefde en harmonie. Hun visie is, dat gebrek aan harmonie leidt tot weerstand hetgeen weer tot blokkades in de energiestroom leidt. De Lomi Lomi zorgt ervoor dat die blokkades zich opheffen waardoor het een helende werking heeft.

Nieuwe levenskracht

De massage herstelt de levenskracht en heeft een stimulerende werking op de spieren, het zenuwstelsel, de zintuigen, de bloedsomloop en de organen. Daarnaast verbetert de massage de toevoer van zuurstof, de stofwisseling en afvoer van de afvalstoffen.

Opu Huli  is een mooie bijdrage die doorwerkt op het herstel van de baarmoeder na een miskraam. Hierdoor is de baarmoeder beter ontvankelijk voor het creëren van nieuw leven.

Je kracht van vrouw zijn, verbonden met het creërende vermogen van je baarmoeder, geven ruimte om te zijn wie je werkelijk bent.

Wilma Veldhuis
Doula

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *