3 tips die maken dat jij meer van jezelf houdt

De eerste workshop die ik heb gegeven, verliep geweldig. De reacties waren allemaal super positief. Onderweg naar de auto realiseerde ik mij dat ik een aantal zaken niet verteld had, dat iets anders beter had gekund, dat ik mijn uitleg beter had kunnen doen. Kortom ik was mijzelf naar beneden aan het praten.

Op het moment dat ik mij weer ging richten wat ik wel goed had gedaan, bijvoorbeeld uitleg geven die de deelnemers konden bevatten. Resultaten behaald die de deelnemers wilden behalen. Op dat moment kon ik het plezier van het doen weer voelen.

Tip 1: Realiseer wat je allemaal al goed doet

Benoem dit voor jezelf. Sta stil bij al je successen en geef jezelf een compliment dat je dit succes behaald hebt.
Met deze eerste workshop waren er zeker zaken die beter konden. Ik kon tegen mijzelf zeggen dat ik in een leerproces zit en dat ik hierin steeds beter word. Door mezelf de gelegenheid te geven om te groeien ontstond er ruimte in mijn hoofd en hart.

Tip 2: geef perfectie op

Weet dat er altijd ruimte is voor verbetering. En dat het juist leuk is om te ervaren dat je steeds beter wordt in wat je doet.

Doordat ik ontspannen was in het geven van workshops, kon ik genieten van de complimenten die ik van de deelnemers kreeg. Het is altijd leuk om complimenten te ontvangen. Ik kreeg ook kleine cadeautjes zoals een glazen engel en een stoffen olifant. Mijn afhankelijkheid van deze cadeautjes en complimenten was verdwenen. Door mijn eigen behoefte te vervullen was ik niet meer afhankelijk van anderen.

Tips 3: Geef jezelf cadeautjes

Verwen jezelf zoveel mogelijk. Niet omdat het moet, maar gewoon omdat jij de leukste vrouw in je leven bent.

Wordt je eigen beste vriendin.

Welke tip werkt geweldig bij jou om van jezelf te houden? Deel je tip in de reactie-box hieronder.

Lieve groeten
Thea van Dijk

PS Als je dit artikel interessant vindt, deel dit gerust door op een van de knoppen hierboven te klikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *